İsrail: Tüneller için yeni yöntem bulduk

Gazze'deki Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'na ait tünellerle ilgili açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Tünellerle başa çıkmak için yeni yöntemler kullanmaya başladık" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Kasım 2023 23:17
GÜNCELLEME
09 Kasım 2023 23:25
İsrail: Tüneller için yeni yöntem bulduk
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın tünelleriyle mücadele etmek için yeni yöntemler kullanmaya başladıklarını açıkladı. Gallant, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıları ve Hamas'ın tünellerindeki gelişmeler hakkında konuştu. İsrail ordusunun, tünelleri güvenli bir şekilde ele almanın zorluklarına rağmen bu soruna çözüm bulmakta başarılı olduğunu belirtti.

Hamas'a karşı uzun vadeli mücadele planı

Gallant, Hamas mensuplarının 7 Ekim'de İsrail'e yönelik kapsamlı saldırılarını ele alarak, bu grupla mücadelenin uzun sürebileceğini, bir aydan bir yıla, hatta yıllara kadar uzayabileceğini ifade etti. Bu açıklama, İsrail'in Hamas'a karşı uzun vadeli bir strateji izlediğini gösteriyor.

Lübnan sınırında Hizbullah ile mücadele

Savunma Bakanı Gallant, ülkenin kuzeyindeki Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan çatışmalara da değindi. İsrail'e zarar vermeye çalışan Hizbullah'ın sürekli darbe aldığını vurgulayan Gallant, İsrail Hava Kuvvetlerinin Lübnan'dan gelebilecek her türlü tehdide karşı hazır olduğunu belirtti. Bu açıklama, İsrail'in Lübnan sınırındaki güvenlik duruşunu ve Hizbullah ile olan mücadelesini vurguluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa