PFK CSKA nerenin takımı?

Kırmızı-Mavi renkleri ile Rossiyskaya Premyer-Liga liginde performanslar sergileyen PFK CSKA nerenin takımı? Oyuncuları ve teknik direktörü kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
11 Kasım 2023 13:53
GÜNCELLEME
11 Kasım 2023 14:49
PFK CSKA nerenin takımı?
BY
Barış Yılmaz Editör

PFK CSKA, Rusya'nın başkenti Moskova'da yer alan bir futbol kulübüdür. Tam adı "Profesyonel Futbol Kulübü Merkezniy Sportivniy Klub Armii" olan bu kulüp, genellikle CSKA Moskova veya sadece CSKA olarak bilinir. Kulüp, 1911 yılında kurulmuştur.

CSKA Moskova, tarihi boyunca Rus futbolunda önemli bir rol oynamış ve birçok başarı elde etmiştir. Sovyetler Birliği döneminde, 1945 ve 1951'de Sovyet Top Ligi'nde şampiyonluk yaşamışlardır. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından, Rusya'nın en üst düzey futbol ligi olan Rus Premier Ligi'nde mücadele etmeye başlamışlardır.

CSKA Moskova'nın en büyük başarılarından biri, 2004-2005 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmasıdır. Aynı zamanda 2004-2005 sezonunda UEFA Süper Kupa'yı da kazanarak Avrupa'da büyük bir başarı elde etmişlerdir. CSKA Moskova, Rusya Kupası ve Rusya Süper Kupası gibi ulusal turnuvalarda da çeşitli zaferlere imza atmıştır.

Renkleri kırmızı ve mavidir, ve maçlarını kendi sahaları olan VEB Arena'da oynamaktadırlar. CSKA Moskova'nın taraftar grubuna "Ultras" adı verilmektedir.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncuları

  1. Ilya Pomazun
  2. Mário Fernandes
  3. Viktor Vasin
  4. Ilzat Akhmetov
  5. Nikola Vlašić
  6. Fyodor Chalov
  7. Alan Dzagoev
  8. Nikita Kotin
  9. Kirill Nababkin 
  10. Arnór Sigurðsson
  11. Konstantin Kuchayev

Teknik direktör

  • Aleksey Berezutski
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa