Depremde 35 kişinin öldüğü binaya ilişkin iddianame hazırlandı

'Asrın felaketi' olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 35 kişinin yaşamını yitirdiği 10 katlı Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin ikisi tutuklu, biri tutuksuz, ikisi firari 5 sanık hakkında iddianame hazırlandı.
Ankara Masası
|
12 Kasım 2023, Pazar - 08:41
Depremde 35 kişinin öldüğü binaya ilişkin iddianame hazırlandı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca merkez Onikişubat ilçesinde yıkılan binanın müteahhidi, apartmanın fenni mesulü, apartmanda faaliyet gösteren pastanenin iki yetkilisi ve apartmandaki tadilatı organize eden olmak üzere 5 sanık hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

8 aydan 22 yıla kadar hapis istemi

İddianamede, sanıklardan apartmanda faaliyet gösteren pastanenin yetkilisi firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile pastanedeki tadilatı organize eden tutuklu sanık Ertan Danacı hakkında 35 kez "olası kastla kasten öldürme" ve "olası kastla kasten yaralama" suçlarından 700 yıl 4 aydan 876 yıl 6 aya kadar, tutuksuz sanık apartmanın müteahhidi Yakup Aktaş ve tutuklu sanık fenni mesulü Mehmet Tekin hakkında ise "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 8 aydan, 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası talep edildi.

35 kişi can vermişti

Enkazda yapılan bilirkişi incelemesine ait raporlar, karot ve demir numune analizleri ile tutanaklarının yer aldığı iddianamede, Ezgi Apartmanı'nın yıkıldığı, 35 kişinin yaşamını yitirdiği, bir kişinin yaralandığı bir kişinin ise yara alamadan kurtulduğu hatırlatıldı.

Ekipler incelemelerde bulundu

Depremin ardından ölüm ve yaralanmanın meydana geldiği binanın durumunun tespiti için Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen bilirkişi heyetince inceleme yapıldığı, binanın kolon ve kirişlerinden karot ile demir örneklerinin alınarak muhafaza edildiği aktarılan iddianamede, inşaat ve jeoloji mühendislerinden oluşan bilirkişi heyetince hazırlanan raporların Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim görevlilerinden oluşan 7 kişilik heyete tevdi edildiği belirtildi.

İddianamede, onaylı mimari projesinde 1 asansörün olduğu görülürken enkaz alanında yapılan incelemede 2 bölgede asansör imalatında kullanılan parçalara rastlanıldığına işaret edildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2109601/depremde-35-kisinin-oldugu-binaya-iliskin-iddianame-hazirlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.