İsrail'in saldırıları şiddetlenerek devam ediyor

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar 37. gününde de artarak devam ediyor.

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
12 Kasım 2023 10:03
GÜNCELLEME
12 Kasım 2023 10:47
İsrail'in saldırıları şiddetlenerek devam ediyor
HM
Haber Merkezi

El-Aksa televizyonunun Telegram kanalından alınan habere göre, İsrail savaş uçakları Gazze kent merkezinde Filistinli "Nehhale" ailesine ait evi bombaladı. Saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

İsrail savaş uçakları, Cibaliye'de "Beraş" ve Sahabe Caddesi'nde "Nehhale" ailesine ait evleri vurdu. Her iki saldırının sonucunda ölü ve yaralananlar olduğu belirtildi.

Beni Süheyle bölgesindeki "Ebu Şab" ailesine ait evin hedef alınması sonucunda 1 çocuğun öldüğü, 4 kişinin yaralandığı rapor edildi.

İsrail hücumbotları ayrıca Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki kıyı hattına onlarca top mermisi ateşledi.

Gazze'nin Nasr Mahallesi'nde yerinden edilmiş kişilerin barındığı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) genel merkezinin bombalandığı ve saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

İsrail savaş uçakları, Nasr Mahallesi'ndeki Mehdi Doğum Hastanesi'ni de bombalayarak, 2 doktorun öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Öte yandan Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tel ez-Zatar bölgesinde Filistinli "el-Askeri" ailesinin evine düzenlediği saldırıda 9 kişinin yaşamını yitirdiği, bazı Filistinlilerin de yaralandığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, Şifa Hastanesi bahçesinde yaklaşık 80 cesedin bulunduğunu ve sağlık personelinin bir şey yapamadığını aktardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa