Gazze'deki BM yerleşkesi vuruldu... Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler (BM) yerleşkesinin bombalanması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, bu çatışmada sivillerin ölüm ve yaralanma trajedisinin kabul edilemeyeceğini ve artık sonlanması gerektiğini bildirdi.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
12 Kasım 2023 12:49
GÜNCELLEME
12 Kasım 2023 12:54
Gazze'deki BM yerleşkesi vuruldu... Çok sayıda ölü ve yaralı var...
HM
Haber Merkezi Editör

UNDP tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'deki BM yerleşkesinin bombalanmasıyla ilgili ilk bilgilerin büyük endişe yarattığı ifade edildi.

Açıklamada, "Bombardımanın ardından çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu bildirildi. UNDP, 6 Kasım'da sığınak arayan yüzlerce kişinin yerleşkeye girdiğini açıklamıştı. O tarihten bu yana bu sayının arttığına dair belirtiler var. Sivillerin bu çatışma ortamında devam eden ölüm ve yaralanma trajedisi kabul edilemez ve bir an önce durmalıdır." denildi.

Açıklamada, sivillere, sivil altyapıya ve BM tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterilmesi ve bunların korunması gerektiği vurgulanarak, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi, ayrım yapma, orantılılık ve önlem ilkelerinin yanı sıra tüm bu değerlere destek olunması gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa