Zeliha Saraç kimdir?

Ekonomi ve Medya Sektöründe çalışan ve Habertürk sunucusu Zeliha Saraç kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
12 Kasım 2023 13:20
GÜNCELLEME
12 Kasım 2023 13:38
Zeliha Saraç kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Zeliha Saraç, 30 Mart 1977 tarihinde İstanbul'da doğdu ve 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 2014 yılında Nişantaşı Üniversitesi'nde tamamladı.

Ekonomi, borsa ve döviz alanındaki uzmanlığıyla dikkat çeken Saraç, 2000 yılından itibaren medya sektöründe de önemli bir yer edindi. Kariyerine CnbcE'de başlayan Saraç, daha sonra Tv8, 24 Tv, KanalTürk ve 6NEWS gibi önde gelen medya kuruluşlarında başarılı programlara imza attı.

Saraç, medya kariyerine ara vererek Trt Türk'te "Dünyanın Ekonomisi" programını sunarak ulusal ve uluslararası ekonomi gelişmelerini izleyicilerle buluşturdu. Eylül 2012'de Kanal 24'e transfer olan Saraç, kanalda Ekonomi Müdürlüğü'nün yanı sıra haftanın beş günü yayınlanan "Analiz-Sentez" programının moderatörlüğünü üstlendi. Şubat 2017 tarihinde TVNET'e geçiş yaparak medya kariyerine yeni bir ivme kattı.

Show TV'de "Gece Hattı" adlı haber bültenini sunan Saraç, 24 TV'de ise "Farklı Görüş" adlı programın moderatörlüğünü üstlendi. 2019 Eylül ayında Bloomberg HT kanalına transfer olan Saraç, burada "Yatırım Bülteni" programı ile izleyicilere ekonomiye dair değerli bilgiler sunmaya devam ediyor. Zeliha Saraç'ın kariyerindeki bu başarıları, uzmanlığı ve medya alanındaki etkisiyle dikkat çekiyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa