FK Dinamo Moskva nerenin takımı?

Mavi-Beyaz renkleri ile Rossiyskaya Premyer-Liga liginde yer alarak performanslar sergileyen FK Dinamo Moskva nerenin takımı? Oyuncuları ve teknik direktörü kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
12 Kasım 2023 17:42
GÜNCELLEME
12 Kasım 2023 17:49
FK Dinamo Moskva nerenin takımı?
SM
Suat Mutlu

FK Dinamo Moskva, Rusya'nın en eski ve en başarılı futbol kulüplerinden biridir. 1923 yılında Felix Dzerzhinsky tarafından kurulmuştur. Maçlarını 36.000 kapasiteli Dinamo Stadı'nda oynar. Takımın renkleri beyaz-mavidir.

Dinamo Moskva, Sovyetler Birliği döneminde 11 kez Sovyetler Birliği Ligi şampiyonluğu, 10 kez Sovyetler Birliği Kupası şampiyonluğu ve 1 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. Rusya Premier Ligi'nde ise 7 kez şampiyonluk, 5 kez ikincilik ve 3 kez üçüncülük elde etmiştir.

Dinamo Moskva, Rusya'nın en popüler futbol kulüplerinden biridir. Taraftar kitlesi oldukça geniş olan kulübün, Moskova'da birçok taraftar grubu bulunmaktadır.

2023-2024 sezonunda Rusya Premier Ligi'nde mücadele eden Dinamo Moskva, 15. hafta itibarıyla ligde 13. sırada yer almaktadır.
Dinamo Moskva, Rusya futbolunun en önemli markalarından biridir. Kulüp, hem sportif hem de sosyal açıdan önemli bir yere sahiptir.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncuları

  1. Anton Shunin
  2. Grigori Morozov
  3. Zaurbek Pliyev
  4. Vladimir Rykov
  5. Maximilian Philipp
  6. Artur Yusupov
  7. Miguel Cardoso
  8. Kirill Panchenko
  9. Clinton N'Jie
  10. Sylvester Igboun 
  11. Sebastian Szymański

Teknik direktör

  • Dan Petrescu
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa