Hamdi Topçu kimdir?

Türk Hava Yolları eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Hamdi Topçu? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
12 Kasım 2023 20:00
GÜNCELLEME
12 Kasım 2023 21:37
Hamdi Topçu kimdir?
HA
Hande Akyol

Hamdi Topçu, 1964 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde dünyaya geldi. 

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 1986 senesinde mezun olan Topçu, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

Hamdi Topçu, THY (Türk Hava Yolları) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı göreviyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanlığı ve Ortaklık iştiraklerinden THY Teknik A.Ş., THY DOCO İkram Hizmetleri A.Ş., TGS Yer Hizmetleri A.Ş., THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş., THY HABOM A.Ş. ve THY Aydın Çıldır Havalimanı İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi birçok görevde bulundu.

Başkanlık görevi sırasında THY birçok ödül kazandı

THY'de Mali Denetim Komite Başkanlığını ve Yönetim Kurulu Başkanvekilliğini de üstlenen Topçu, 1 Ocak 2010'da Candan Karlıtekin'den boşalan THY Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldi. 

Hamdi Topçu'nun göreve geldiği 2010 yılından itibaren Türk Hava Yolları 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında 4 sene üst üste "Avrupa'nın En İyi Havayolu" ödülünü kazandı.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, 2015 yılında görevlerinden istifa etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa