İdo Tatlıses Kimdir?

Yakışıklı şarkıcı İdo Tatlıses İbrahim Tatlıses'in oğlu. Babasının izinden giden şarkıcı, şarkılarıyla adından söz ettirmeyi başarıyor. Peki, İdo Tatlıses Kimdir, Hayatına dair merak edilenleri sizler için araştırdık.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Kasım 2023 07:00
GÜNCELLEME
13 Kasım 2023 02:40
İdo Tatlıses Kimdir?
Büşra Ünal Yazar

İdo Tatlıses Kimdir?

İdo Tatlıses, 15 Şubat 1992 tarihinde İstanbul'da doğan, Türk şarkıcı, söz yazarı ve oyuncudur. İbrahim Tatlıses ve Derya Tuna'nın oğlu olarak dünyaya gelmiştir. İdo Tatlıses'in adı, İbrahim ve Derya'nın oğlu anlamına gelen 'İbrahim' kelimesinin kısaltılmasıyla oluşan 'İdo' mahlasıyla anılmaktadır. 

Eğitim hayatına İsviçre'de College du Leman'da başlamış ve ardından Beykent Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü'nden mezun olmuştur. Ayrıca Amerika'nın Boston şehrinde Berklee'de müzik eğitimi almıştır.

İdo Tatlıses'in iş hayatına babasının sahibi olduğu Tatlıses TV'de başladığı bilinmektedir. 

Ayrıca DJ'lik ve aile işletmesi olan Tatlıses Kebap'ta da çalışmıştır. Müzikle ilgili yeteneklerini geliştirmek adına Amerika'da eğitim alarak müzik dünyasına adım atmıştır.

Müzik kariyerine 2014 yılında 'Sonsuz Teşekkürler' adlı single ile başlayan İdo Tatlıses, bu çalışmasıyla dikkat çekmiş ve müzik dünyasındaki varlığını hissettirmiştir. 

Daha sonra 'Satır Satır' isimli ikinci single'ını piyasaya sürmüş, 2015 yılında 'Kaç Kere' ve 'Aşk Bunun Adı' şarkılarına klip çekmiştir.

2016 yılında televizyon dünyasına adım atan İdo, Mc Donald's'ın reklam yüzü olmuş ve ardından Show TV'de yayınlanan 'Aşk Kapıda' adlı dizide rol almıştır.

İdo Tatlıses 2021 yılında Yasemin Şefkatli ile evlenmiş, çift ikiz bebek beklemektedir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa