Hasan Basri Yalçın kimdir?

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Hasan Basri Yalçın? Hangi alanda çalışmalarını sürdürüyor? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
13 Kasım 2023 00:30
GÜNCELLEME
13 Kasım 2023 03:00
Hasan Basri Yalçın kimdir?
HA
Hande Akyol

Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, 1973 yılında Eskişehir'de dünyaya gelmiştir.

Eğitimini, Eskişehir Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamlamış, daha sonra Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirmiştir.

Yalçın, Koç Üniversitesinde ''Tek Kutuplu Sistemde İttifaklar'' başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayarak mezun olmuştur.

Universite of Cincinnati’de Siyaset Bilimi doktora derecesini ''Bir Otonomi Mücadelesi Olarak Uluslararası Siyaset'' başlıklı teziyle tamamlamıştır.

Halihazırda, İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda Sabah gazetesi köşe yazarıdır. 

Hasan Basri Yalçın'ın uluslararası ilişkiler, uluslararası güvenlik ve strateji alanlarında çok sayıda makale ve kitap yayını vardır.

Kitapları şu şekilde:

- Asimetrik Savaş: Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı
- Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi
- Ulusal Güvenlik Stratejisi & ABD – İngiltere – Fransa – Rusya – Çin ile Küresel ve - Bölgesel Aktörlerin Suriye Stratejileri

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa