Bengü Kimdir?

Güzel popçu Bengü'nün ismi bu aralar magazin gündeminden düşmüyor. Eşi Selim Selimoğlu ile aralarında sıkıntı olabileceği ve boşanacakları haberleri gündemde. Bu durumda Bengü'nün hayatını merak edilir hale getirdi. Peki Bengü Kimdir, İşte Güzel Popçu'nun Biyografisi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Kasım 2023 07:40
GÜNCELLEME
13 Kasım 2023 03:34
Bengü Kimdir?
Büşra Ünal Yazar

Bengü Kimdir?

Bengü Erden, sahne adıyla Bengü, 2 Nisan 1979 tarihinde İzmir'de doğan bir Türk şarkıcıdır. 

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başlamış olup, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile ilkokul yıllarında tanışmış ve 'Oliver Twist' adlı müzikalde başrol oynamıştır. 

İzmir Devlet Konservatuvarı Genel Müdürü Müfit Bayraşa'dan bir yıl süreyle şan dersleri almıştır.

1998 yılında Müfit Bayraşa'nın bestesiyle katıldığı Pop Show 98 adlı şarkı yarışmasında 2. olmuş ve jüride yer alan Kenan Doğulu ile tanışmıştır. 

Kenan Doğulu'nun teklifi üzerine İstanbul'a yerleşmiş, Akademi İstanbul'da müzik eğitimi almış ve üç yıl süreyle Kenan Doğulu'ya vokalistlik yapmıştır.

Bengü, müzik kariyerine kendi albümleriyle devam etmiş ve birçok başarı elde etmiştir. 

İlk albümü 'Hoş Geldin'i 2000 yılında çıkarmış, ardından 'Bağlasan Durmam' (2005), 'Taktik' (2007), 'İki Melek' (2009), 'Dört Dörtlük' (2011) gibi albümleriyle müzik dünyasında adını duyurmuştur. 

'Taktik' albümündeki 'Korkma Kalbim' şarkısı ile MÜ-YAP Müzik Ödülleri'nden dijital sertifika almış ve albüm yılın en çok satanları arasında yer almıştır.

2014 yılında 'İkinci Hal' adlı 7. stüdyo albümünü çıkaran Bengü, çıkış şarkısı 'Sahici' ile Türkiye listelerinde üst sıralarda yer almış ve toplamda 10 hafta boyunca Resmi Türkiye Listesi'nde 1 numarada kalarak büyük bir başarı elde etmiştir. 

2014 yılında televizyonlarda en çok yayınlanan kadın sanatçı olmuştur.

Bengü,  29 Ağustos 2018'de Selim Selimoğlu ile dünya evine girmiş, çiftin bu evlilikten 2 çocuğu olmuştur.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa