Ece Seçkin Kimdir?

Başarılı şarkıcı Ece Seçkin, pop severler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Şarkılarıyla başarılı çıkışlar yakalayan Seçkin pop dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş durumda. Peki Ece Seçkin Kimdir? İşte Ece Seçkin Biyografisi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Kasım 2023 08:10
GÜNCELLEME
13 Kasım 2023 03:57
Ece Seçkin Kimdir?
Büşra Ünal Yazar

Ece Seçkin Kimdir?

Ece Seçkin, 12 Eylül 1991 tarihinde İstanbul'da doğmuş Türk şarkıcıdır. Müziğe olan ilgisi 3 yaşında annesiyle birlikte piyano çalışmalarıyla başlamıştır. İlkokul yıllarında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile tanışmış ve müzikal çalışmalara katılmıştır. Bale ve dans eğitimleri almış, lise yıllarında kendi müzik grubunu kurarak solistlik yapmıştır.

Ece Seçkin, 1998 yılında girdiği konservatuvar sınavında piyano bölümünü birincilikle kazanmıştır. 2010 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak müziğe paralel olarak akademik alanda da başarı elde etmeyi hedeflemiştir.

Müziğe olan ilgisi ve yeteneği, Ozan Doğulu ile 2011 yılında tanışmasıyla bir dönüm noktasına ulaşmıştır. 

2012 yılında Ozan Doğulu prodüktörlüğünde 'Bu Ne Yaa' adlı ilk albümünü çıkarmıştır. Albümdeki 'Bu Ne Yaa' şarkısı büyük ilgi görmüş, müzik kariyerinde önemli bir çıkış yakalamıştır.

Ece Seçkin'in müzik kariyerindeki diğer önemli çalışmaları arasında 'Şok Oldum' (2014), 'Aman Aman' (2015), 'Zamanım Yok2 (2016) ve 'Adeyyo' (2017) gibi şarkılar bulunmaktadır. 

2013 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Çıkış Yapan Bayan Sanatçı' dalında ödül kazanarak müzik sektöründeki başarısını pekiştirmiştir.

Ece Seçkin'in müzik kariyerindeki ödülleri ve adaylıkları arasında Altın Kelebek Ödülleri, Türkiye Müzik Ödülleri, Pal FM Müzik Ödülleri ve DMC Ödülleri gibi prestijli ödüller bulunmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa