PFK Krılya Sovetov nerenin takımı?

Mavi-Beyaz renkleri ile Rossiyskaya Premyer-Liga liginde performanslar sergileyen PFK Krılya Sovetov nerenin takımı? Oyuncuları ve teknik direktörü kimdir?
Suat Mutlu
|
13 Kasım 2023, Pazartesi - 17:32
PFK Krılya Sovetov nerenin takımı?

PFK Krılya Sovetov, Rusya'nın Samara şehrinde yer alan bir futbol kulübüdür. Tam adı "Professional Football Club Krylia Sovetov Samara" olan kulüp, Rusya'nın üst düzey futbol ligi olan Rusya Premier Ligi'nde mücadele etmektedir.

Kulüp, 1942 yılında kurulmuştur ve tarihinde birkaç kez isim değişikliğine uğramıştır. Sovyetler Birliği döneminde, "Krylia Sovetov" adını taşıyan kulüp, Rusya'nın bağımsızlığını kazanmasının ardından "Krylia Sovetov Samara" olarak anılmaya başlanmıştır.

PFK Krılya Sovetov, Rus futbolunda önemli bir geçmişe sahiptir, ancak genellikle üst sıralarda yer alamayan bir takım olarak bilinir. Kulüp, zaman zaman Rusya'nın en üst düzey liginde mücadele etse de, genellikle orta sıralarda veya alt sıralarda yer almıştır.

Kulüp, ev sahibi olarak Samara'da bulunan Metallurg Stadyumu'nu kullanmaktadır. Renkleri ise genellikle kırmızı ve beyazdır. PFK Krılya Sovetov'un taraftar grubu da oldukça tutkulu ve sadık bir taraftar kitlesine sahiptir.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncuları 

  1. Ivan Lomayev
  2. Silvije Begić
  3. Nikita Chernov
  4. Aleksandr Soldatenkov
  5. Yuri Gorshkov
  6. Denis Yakuba
  7. Dmitri Kabutov
  8. Maksim Vityugov
  9. Sergei Pinyayev
  10. Vladislav Sarveli
  11. Roman Yezhov

Teknik direktör

  • Yuri Gazzayev
http://www.ankaramasasi.com/haber/2109887/pfk-krilya-sovetov-nerenin-takimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.