Erdoğan’ın BM konuşması manipüle edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı DDM (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM (Birleşmiş Milletler)'deki konuşmasının manipüle edildiğini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
13 Kasım 2023, Pazartesi - 19:22
Erdoğan’ın BM konuşması manipüle edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında yer alan görüntülerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının özellikle bir bölümünün kesilerek bağlamından koparıldığı ve yanlış anlaşılacak hale getirildiği tespitinde bulundu.

DMM’den yapılan yazılı açıklamada görüntülerin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurul Salonu'nda yapılan 78. Genel Kurul görüşmelerinde yaptığı konuşmadan alındığı kaydedildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hitabında, “Birleşmiş Milletler'in öncülüğünde dünyanın güvenliğini, huzurunu, refahını sağlamakla görevli kurumları hızla yeniden yapılandırmalıyız. Coğrafyasıyla ve demografisiyle dünyadaki tüm kökenleri, inançları, kültürleri temsil yeteneğine sahip bir küresel yönetim mimarisi inşa etmeliyiz. Netice olarak tüm kalbimizle bir kez daha diyoruz ki, dünya 5'ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür.” dediği hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının sadece “Coğrafyasıyla ve demografisiyle dünyadaki tüm kökenleri, inançları, kültürleri temsil yeteneğine sahip bir küresel yönetim mimarisi inşa etmeliyiz.” bölümü kullanılarak manipülasyon yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı “BM gibi kuruluşların daha kapsayıcı olması” ile ilgiliyken, bağlamından koparılan cümleden “Türkiye’nin küresel yönetime sahip olacağı” anlamı çıktı.

http://ankaramasasi.com/haber/2109899/erdoganin-bm-konusmasi-manipule-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.