Alman basını, Filistin’i destekleyen Greta’yı yerdi

İklim aktivisti Greta Thunberg’in Filistin yanlısı söylemleri, Almanya'nın siyaset ve medyasında eleştiri konusu oldu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
14 Kasım 2023 20:25
GÜNCELLEME
14 Kasım 2023 20:31
Alman basını, Filistin’i destekleyen Greta’yı yerdi
MP
Mevlüt Peker Editör

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin Filistin'e destek vermesi, Almanya'da geniş çaplı eleştirilere yol açtı. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Ricarda Lang, Thunberg'in açıklamalarını "kesinlikle uygunsuz" olarak değerlendirirken, Alman-İsrail Derneği (DIG) Başkanı Volker Beck, Thunberg'in Amsterdam'daki bir iklim gösterisinde yaptığı açıklamaları, aktivistin kariyerinin sonu olarak nitelendirdi.

Alman medyası da Thunberg'e yönelik eleştirilerde bulundu. Sol eğilimli Tageszeitung (taz) gazetesi, Thunberg'in fotoğrafını "İstenmeyen kişi mi?" başlığı altında yayımlayarak, Thunberg'in tutumunun iklim hareketine zarar verdiğini öne sürdü. Focus online ise Thunberg'in antisemitizmi gündeme getirdiğini belirterek, bu durumun uluslararası iklim hareketi adına güvenilirliğini sorgulattığını yazdı. Haberde, Thunberg'in bir ikon olarak kendini yok ettiği iddia edildi.

Frankfurter Rundschau gazetesi, "Fridays for Future" hareketinin öncüsü olarak Thunberg'in kabul edilemez bir tutum sergilediğini ifade etti. Gazete, Thunberg'in Filistin yanlısı çıkışlarıyla iklim konularındaki güvenilirliğini kaybettiğini belirtti.

Tagesspiegel gazetesinde ise Thunberg'in "tam zamanlı bir İsrail düşmanı" haline geldiği ve Filistin yanlısı görüntüsüyle öfke uyandırdığı yorumu yapıldı. Bu eleştiriler, Thunberg'in politik konulardaki tutumunun iklim aktivizmi üzerindeki etkisini tartışmaya açtı.

Etiketler Greta Thunberg
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa