El-Kayyum esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Kayyum esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Kayyum esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Kayyum esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
14 Kasım 2023 23:30
GÜNCELLEME
15 Kasım 2023 01:38
El-Kayyum esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi Editör

"El-Kayyum", "Kendi Kendine Yeterli, Her Şeyi Ayakta Tutan" anlamına gelir. Bu isim, Allah'ın her şeyi var eden ve varlığını sürdüren, her şeye ihtiyaç duymadan kendi başına var olan ve tüm yaratılmışları destekleyen, idare eden niteliğine işaret eder. "El-Kayyum", Allah'ın evrenin işleyişini sürekli olarak kontrol ettiğini, tüm yaratıkların varlığını ve düzenini sürdürdüğünü vurgular. Bu ad, aynı zamanda Allah'ın sonsuz, değişmez ve bağımsız doğasını da yansıtır.

İşte El-Kayyum zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 156

Zikir saati: Müşteri

Günü: Perşembe

  • Bu ismin zikriyle uğraşan kişi, mutluluğa erişir ve istediklerine ulaşır.
  • Her gün 780 kez bu ismi zikreden kişi, her giriştiği işi kolayca halleder. Her yerde sevilir, saygı görür ve ilgi ile itibar kazanır.
  • YA HAYYU YA KAYYUM ismini, her gün güneş doğarken ZÜHRE saatinde ve vekfinde iken 174 veya 870 kez zikreden kişi, kısa sürede birçok olağanüstü durumları anlar. Gizli sırlar, özellikle yıldızların esrarı kendisine açılır. Yerin ve denizlerin altındaki olaylar ve uzayın derinliklerindeki gizemli şeyler hakkında bilgi sahibi olur. İnsanların zihinleri ve kalplerinden geçen bazı şeyleri de anlayabilir.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa