Aydilge Kimdir?

Ünlü söz yazarı ve besteci Aydilge, bıcır bıcır tavırlarıyla ve yaptığı şarkılarla kendine hayran bırakıyor. Özellikle yaz dizi müzikleri denince akla gelen ilk isimlerden kendisi. Peki, Aydilge Kimdir, Nerelidir, Aydilge'nin biyografisine göz atmaya ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
14 Kasım 2023 11:30
GÜNCELLEME
15 Kasım 2023 04:32
Aydilge Kimdir?
Büşra Ünal Yazar

Aydilge Kimdir?

Aydilge, Türk müzik ve edebiyat dünyasında çok yönlü bir sanatçı olarak dikkat çekiyor. 25 Haziran 1984 tarihinde Kütahya'da doğan Aydilge, genç yaşına rağmen müzik ve edebiyat alanlarında önemli başarılar elde etmiş bir isim.

8 yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Korusu sınavlarını kazanarak müzik kariyerine başlayan Aydilge, Türkiye'nin ilk Türk Sanat Müziği çocuk korosunda görev aldı ve 15 yaşına kadar burada sanatçı olarak yer aldı.

Aydilge, Başkent Üniversitesi’ni hem bölümünde hem de üniversite genelinde birinci olarak tamamladı ve ardından İstanbul Üniversitesi’nde Radyo-TV-Sinema alanında yüksek lisans yaptı.

Aydilge, yazarlık alanında da başarılı eserler vermiş bir isim. İki roman ve bir öykü kitabı yazarı olan Aydilge'nin 'Bulimia Sokağı' adlı romanı, bir üniversitede ders kitabı olarak okutulmuştur.

Greenpeace ile ortak çevre projeleri yürüten Aydilge, aynı zamanda Türkiye'nin tek rock radyosu Rock Fm'de radyo programcılığı yapmakta ve ses teknolojileri üzerine bir derginin editörlüğünü sürdürmektedir.

Üç albüm ve birçok hit single'a imza atan Aydilge, müzik kariyerinde önemli başarılar elde etmiş, uluslararası bir yarışmada birincilik kazanmış ve Sezen Aksu'nun 'Sorma' şarkısını yeniden yorumlayarak ödüller kazanmıştır.

    Aydilge'nin bu başarıları, onun hem müzik hem de edebiyat dünyasında çok yönlü ve yetenekli bir sanatçı olduğunu gösteriyor. Sanatçının, ilerleyen zamanlarda da başarılı işlere imza atacağı bekleniyor.

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa