DP Polatlı İlçe Başkanı Erkur Kubat: "Köylü alsın diye yapılan parseller yabancılara satlacak"

Demokrat Parti Polatlı İlçe Başkanı Erkut Kubat paylaştığı videoda Polatlı köylerinde bulunan arsaların Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Yönetim Hizmetleri ve Ticaret AŞ tarafından satışa çıkarılmasına sitem etti.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
15 Kasım 2023 18:31
GÜNCELLEME
15 Kasım 2023 19:28
DP Polatlı İlçe Başkanı Erkur Kubat: ''Köylü alsın diye yapılan parseller yabancılara satlacak''
HM
Haber Merkezi Editör

Demokrat Parti (DP) Polatlı İlçe Başkanı Erkut Kubat, Polatlı’da bulunan devlete ait parsellerin Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığının kurmuş olduğu Yönetim Hizmetleri ve Ticaret AŞ tarafından satışa çıkarılmasını eleştirdi.

Köylülerin kendisine ulaştığını ve durumdan rahatsız olduklarını aktaran Erkut Kubat, “Hâlbuki bunlar köylü alsın diye yapılan parseller şu anda Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığının kurmuş olduğu Emlak Yönetim ve AŞ tarafından satışa çıkarıldı” diye konuştu.

İlçe Başkanı Kubat, yayımladığı video mesajında parsel satışlarının online olduğunu vurgulayarak, "Ankara genelinde ilçelerin mahallelerine yani eskiden köy dediğimiz mahallelerde toplam üç yüz seksen dokuz adet arsa veya tarım dışı arazilerden hazineye devrolan parseller satışa çıkarılmış durumda. Bu üç yüz seksen dokuz adet satışa çıkan parselin üç yüz elli yedi tanesi Polatlı'nın mahallelerinde." İfadelerini kullandı.


"O araziler köylü mal mülk sahibi olsun diye çizildi"

"Ulu Atatürk köylü milletin efendisi demiş. Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıl dönümünde köylü efendilikten ziyade çile çeker, mağdur olmuş durumdadır. Ankara'nın Polatlı İlçesinde üç yüz elli yedi tane sırf köylü, köyde yaşayan insanlarımızın mal mülk, edinemeyen, dul, yetim, öksüz, fakir insanların mal sahibi olması için özel idare tarafından Büyükşehir yasasından önce çizimi yapılan tesis edilen araziler bugün Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığının yeni kurduğu Yönetim Hizmetleri ve Ticaret AŞ tarafından satışa çıkardı."

"389 adet arsa veya tarım dışı arazilerden hazineye devrolan parseller satışa çıkarıldı"

" Şu an internet ortamında online satışa sunulmuş durumda. On gün gibi bir süre kaldı. Ankara genelinde ilçelerin mahallelerine yani eskiden köy dediğimiz mahallelerde toplam üç yüz seksen dokuz adet arsa veya tarım dışı arazilerden hazineye devrolan parseller satışa çıkarılmış durumda.Bu üç yüz seksen dokuz adet satışa çıkan parselin üç yüz elli yedi tanesi Polatlı'nın mahallelerinde.  Kargalı Mahallesinde yüz otuz yedi adet, Yassıhüyük Mahallesinde yüz yirmi dört adet, Çekirdeksiz Mahallesinde yetmiş yedi adet, Yeni Mehmetli mahallesinde on iki adet, Kara İlyas mahallesinde altı adet Özyurt Mahallesinde bir adet."

" Bunlar köylü alsın diye yapılan parseller "

" Araziler, arsalar bunların çoğu dediğim gibi Köy gelişim sahası adı altında özel daire tarafından çıkarılan parseller şu anda metresi bin lira, bin beş yüz elli rakamlardan satışa çıkıyor. Gel gelelim şunu gördük geçen haftalarda Polatlı Belediyesi merkez ilçenin etrafında arazi satmaya ihale yaptı. Satış için dört yüz liralarda kaldı rakamlar. Tutun ki siz Polatlı’ya yirmi kilometre otuz kilometre ötede veya kırk altmış kilometre ötede bir milyon bir milyon beş yüz bin gibi rakamlara arazi satılsın burada şu anlam çıkıyor. Köylü yıllardır yaşadığı atasının, dedesinin yaşadığı bu toprakları köylü almasın parası olan işte yılbaşı geliyor. Yeni vergi döneme geliyor. Takip döneminde gider gösterebileceği, parası olanın alabileceği köye tanımadığı insanların girmesi zaten demografik yapı günden güne değişiyor yabancı insanların alabileceği. Hâlbuki bunlar köylü alsın diye yapılan parseller şu anda Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığının kurmuş olduğu Emlak Yönetim ve Y AŞ tarafından satışa çıkardı."

" Köylü bu arazilerin satılmasını istemiyor, çünkü kendileri alamıyor"

"Köylü bize ulaştı. Biz de bu konuyu takip ediyorduk, satışını istemiyor. Özel bir prosedür getirilir, özel bir şart getirilir, köylünün alma imkanı sağlanır. Bu arazilerin satılmasını istemiyor. Çünkü kendileri alamıyor bu köylerdeki bu araziler muhtemelen yabancılara satılacak olan insanlara satılacak. O insanlar orada değişik yatırımlar yapabilir."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa