Es-Samed esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan Es-Samed esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. Es-Samed esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir Es-Samed esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
22 Kasım 2023 22:05
GÜNCELLEME
23 Kasım 2023 01:54
Es-Samed esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi Editör

"Es-Samed", "her şeye gereksinim duyanların gereksinim duyduğu, her şeyin dayandığı, sığındığı, ihtiyaçlarını giderdiği" anlamı taşır. Bu isim, Allah'ın mutlak yeterlilik ve bağımsızlığını, her şeyin ve herkesin O'na muhtaç olduğunu vurgular. "Es-Samed" aynı zamanda, sonsuz bir varlık, değişmez ve ebedi bir dayanak noktası olarak Allah'ın niteliklerinden birini yansıtır.

İşte Es-Samed zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 134

Zikir saati: Müşteri

Günü: Perşembe

  • ES-SAMED ismi, belirli gün ve saatlerde, belirlenen miktarda okunduğunda, okuyan kişinin kalbine nurlar ve gönlüne huzurlar doluyor. Bu sayede kişi mutlu ve bahtiyar bir hale geliyor.
  • Bu mübarek isim, büyüleyici isimler arasında yer alıyor. Bu ismi tertip eden kişinin kadın ya da erkek, yaşlı ya da genç, yoksul ya da zengin, alim ya da cahil olması fark etmiyor; herkese faydası bulunuyor ve herkesi etkiliyor.
  • Seher vaktinde 150 defa okuyan kişi, güzel ahlak ve iyi hâl sahibi oluyor. Haramlardan ve günahlardan uzak duruyor. Allah'ın sevgisini ve rızasını kazanmaya çalışıyor.
  • Her namazdan sonra 134 defa zikrine devam eden kişi, yeme, içme, uyuma gibi zaruri ihtiyaçlarında zorluk ve yorgunluktan uzak kalıyor. Allah'tan başka hiç kimseye ve hiçbir şeye muhtaç olmuyor. Maddi ve manevi tüm istek ve ihtiyaçları Allah tarafından ihsan ediliyor ve kolayca hepsini elde ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa