El-Kadir esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Kadir esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Kadir esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Kadir esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
20 Kasım 2023 00:18
GÜNCELLEME
21 Kasım 2023 00:12
El-Kadir esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi Editör

"El-Kadir" kelimesinin anlamı "her şeye güç yetiren, her şeyi yapabilme gücüne sahip olan" olarak ifade edilir. Bu isim, Allah'ın sınırsız güç ve kudretini vurgular. Allah'ın El-Kadir sıfatı, O'nun her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunu ve hiçbir şeyin O'nun iradesi ve gücünün dışında olmadığını gösterir. İslami inançta, Allah'ın bu isminin zikredilmesi, insanlara Allah'ın her durumda ve her sorunda güçlü bir destek ve çözüm kaynağı olduğunu hatırlatır. Bu, kişilere zor zamanlarda güven ve huzur veren bir düşünce sağlayabilir.

İşte El-Kadir zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 305

Zikir saati: Güneş 

Günü: Pazar 

  • İstenilen miktar ve saatte "El-Kadir" isminin zikriyle meşgul olan kişiler, her türlü işte, giriştikleri her mücadelede, alım-satım işlerinde ve daha önce bilmedikleri bir iş veya sanatta bile başarı elde ediyorlar.
  • Seyahatte, Haç ve diğer yolculuklarda, karada ve denizde bu ismi zikreden kişiler başarıya ulaşıyorlar.
  • "EL KADİR" ve "EL MUKTEDİR" isimleri bir tabağa yazılıp, bal şerbeti ile silindikten sonra hastaya içirildiğinde iyileşme sağlanıyor; belirtilen gün ve saatte bu isimleri okuyan hastalar da şifa buluyorlar.
  • Belirli bir miktar ve belirlenen gün ve saatte bu ismi zikreden kişiler, hasret çektikleri kişiye kavuşuyorlar. Aşık olan bir kişi bu ismi okuduğunda, sevdiğine kavuşuyor.
  • Abdest alırken bu ismi okumaya devam eden kişiler, düşmanın şerrinden korunuyorlar.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa