Sahte belgelerle satış yapan suç örgütü çökertildi

Sahte belgelerle ev ve araba satışı yapan suç örgütüne operasyon yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla birlikte örgütün çökertildiğini açıkladı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 08:46
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 08:54
Sahte belgelerle satış yapan suç örgütü çökertildi
HM
Haber Merkezi Editör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla'da faaliyet gösteren; sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları ev ve arabaları satmaya çalışan, aynı zamanda silah ticareti yapan "Germiciler" adlı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Muğla'da faaliyet gösteren "Germiciler" suç örgütüne yönelik Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen Kafes Operasyonu hakkında bilgi verdi.

Yerlikaya, suç örgütünün sahte ilanlarla araç satışı yaptığını belirterek, "Suç örgütünün, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları evleri sahibiymiş gibi gösterip satmaya çalıştıkları, sahte satılık eşya ve benzeri ilanlar vererek nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Ayrıca bu suç örgütünün silah ticareti yaptığı ve örgüt elebaşının 31 suçtan kaydının bulunduğu belirlendi." dedi.

Operasyon kapsamında tabancalar, sahte tapular, dijital materyaller ile para ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, 15 şüphelinin gözaltına alındığını ve aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 10 şüphelinin tutuklandığını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa