Bahar Candan ve Nihal Candan adliyeye sevk edildi

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kardeşi Gülnihal Çiçek, nam-ı diğer "Nihal Candan", suç gelirlerini aklama iddiası nedeniyle gözaltına alındıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 13:19
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 13:46
Bahar Candan ve Nihal Candan adliyeye sevk edildi
HM
Haber Merkezi Editör

"Suç gelirlerini aklama" iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Alisya Bahar Candan, kardeşi Gülnihal Çiçek ve Hacı İsrafil Sağlam'ın emniyeteki işlemleri sona erdi. Şüpheliler, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Küçükçekmece Adliyesine götürüldü.

Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in polis ifadelerinin yaklaşık dört saat sürdüğü ve bu süreçte kendilerine 20'den fazla soru sorulduğu bilgisi alındı. İfadelerinde, suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi.

İfadesi alınırken, sosyal medya hesabından yaptığı ve hesabına 12 milyon lira geldiğini iddia eden paylaşımı gündeme getirilen Alisya Bahar Candan'ın, bu paylaşımı şaka amaçlı yaptığını ifade ettiği öğrenildi.

 Suç örgütü operasyonunun devamı

Alisya Bahar Candan, Gülnihal Çiçek ve Hacı İsrafil Sağlam hakkındaki soruşturmanın, daha önce bir suç örgütüne karşı yürütülen "nitelikli dolandırıcılık" soruşturmasının bir devamı olduğu belirtildi. Bu yeni çalışma, önceki soruşturmanın bulguları üzerine kurulmuş gibi görünüyor.

Bahsi geçen soruşturmada, suç örgütü üyelerinin, devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç aldıklarını iddia ederek mağdurlara ulaştıkları ve ucuz araç satışı yaparak güven kazandıkları ortaya çıkmıştı. Bu güveni kullanarak, araç talepleri alıp para topladıkları belirlendi.

Bu yöntemle 13 mağdurdan yaklaşık 10 milyon lira alan şüphelilerin, ihalede sorun olduğu gerekçesiyle mağdurlara geri ödeme ve araç teslimi yapmadıkları tespit edilmişti. Bunun üzerine 3 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa