Yılmaz Özdil kimdir?

Türk gazeteci ve yazar olan Yılmaz Özdil kimdir? Yılmaz Özdil nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 16:52
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 16:56
Yılmaz Özdil kimdir?
SM
Suat Mutlu

Yılmaz Özdil, 2 Ocak 1965 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiş bir Türk gazeteci ve yazardır. Girit göçmeni bir anne ile Aksaraylı bir babanın oğlu olarak doğan Özdil, çocukluk ve gençlik yıllarını İzmir'de geçirmiştir. Eğitim hayatını İzmir Atatürk Lisesi ve Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik bölümünde tamamlayarak mezun olmuştur.

Meslek hayatına Yeni Asır gazetesinde muhabir olarak başlayan Özdil, daha sonra 1994 yılında Milliyet gazetesine geçmiş ve burada Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmıştır. 1995 yılında Sabah gazetesine transfer olan Özdil, burada da Yazı İşleri Müdürü olarak görev almıştır. 1999 yılında Fatih Çekirge'nin genel yayın yönetmenliğini yaptığı Star gazetesinin kuruluşunda yer alarak önemli bir rol üstlenmiştir.

Star gazetesinden ayrıldıktan sonra Sabah gazetesine dönen Yılmaz Özdil, atv haber genel yayın yönetmenliği görevini üstlenmiştir. Ancak, Atv ve Sabah'ın TMSF’ye devredilmesinin ardından Hürriyet gazetesine geçiş yapmıştır. 2008 yılında Uğur Dündar'ın sunduğu Star TV Ana Haber bülteninin yayın yönetmenliğini üstlenmiş ve aynı zamanda Hürriyet'in üçüncü sayfasında yazılar yazmıştır.

Yılmaz Özdil, 15 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet'teki görevinden istifa etmiş ve 10 Ekim 2014 tarihinden itibaren Sözcü gazetesinde yazmaya başlamıştır. 26 Ekim 2022 tarihinde Sözcü TV genel yayın yönetmenliği görevine getirilmiştir. Ancak, Mart 2023'te Sözcü TV ve Sözcü gazetesinden istifa etmiştir.

Evli ve bir kız çocuğu babası olan Yılmaz Özdil, Türkiye'nin önemli medya figürlerinden biridir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa