Nevşin Mengü kimdir?

Türk gazeteci ve sunucu ve kendi YouTube kanalında "Bugün Ne Oldu?" başlığıyla günlük haber sunan Nevşin Mengü kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 17:19
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 17:26
Nevşin Mengü kimdir?
SM
Suat Mutlu

Nevşin Mengü, 2 Mayıs 1982 tarihinde Ankara'da doğmuş, Balıkesirli bir anne ve Manisalı bir baba tarafından büyütülmüştür. Eğitim hayatına Ankara'da başlayan Mengü, Ted Ankara Koleji'nde ortaöğrenimini tamamlamış ve ardından Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi'nde "Türkiye üzerine toplumsal incelemeler" konusunda yapmıştır.

Gazetecilik kariyerine 2005 yılında Kanaltürk televizyonunda başlayan Mengü, Kadınlar Kulübü adlı programı sunarak dikkat çekmiştir. Habertürk'te muhabirlik görevine geçtikten sonra, One Ajans tarafından yapılan Tahran muhabirliği teklifiyle bu görevinden ayrılarak 1,5 yıl boyunca Tahran temsilcisi olarak görev yapmıştır.

Mengü'nün medya kariyerindeki döneme damgasını vuran anlardan biri, 2011 yılında DYH Medya Grubu bünyesindeki Kanal D'nin ana haber sunucusu Mehmet Ali Birand'ın sağlık sorunları nedeniyle aynı gün içinde iki farklı televizyon kanalında ana haber bülteni sunması olmuştur.

Gazeteci olarak birçok farklı platformda görev alan Mengü, 2017 yılında BirGün gazetesinde yazmaya başlamış ve DW Türkçe YouTube kanalında "Bire Bir" programını sunarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. Ayrıca, Olay TV'de Ana Haber Bülteni'ni sunmuş ve kendi YouTube kanalında "Bugün Ne Oldu?" başlığıyla günlük haber sunumlarına devam etmiştir.

Mengü, TBMM'de hakkında yapılan konuşmalara da maruz kalmıştır. 2010 yılında dönemin devlet bakanı Bülent Arınç'ın sözleri üzerine, babası Şahin Mengü aracılığıyla konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve gazetecilik kariyerindeki bağımsızlığını vurgulamıştır.

Nevşin Mengü, aynı zamanda politikacı Şahin Mengü'nün kızı olarak bilinir ve kişisel yaşamında özgürlükçü ve kimliklere saygılı bir tutum sergilediğini belirtmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa