Filistin: Gazze’nin Batı Şeria’dan ayrılmasını kabul etmeyiz

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, “İsrail'in Gazze'yi işgal etme ve Batı Şeria'dan ayırma girişimlerini kabul etmeyiz” dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 18:33
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 18:36
Filistin: Gazze’nin Batı Şeria’dan ayrılmasını kabul etmeyiz
MP
Mevlüt Peker Editör

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail'in Gazze'yi işgal etme ya da Batı Şeria'dan ayırma planlarına karşı olduklarını açıkça belirtti. Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın raporlarına göre, Iştiyye bu açıklamaları Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile yaptığı bir toplantıda dile getirdi.

Filistin ve Yunanistan arasındaki stratejik görüşme

Ramallah'ta gerçekleşen bu önemli görüşmede Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki de hazır bulundu. Iştiyye, Yunanistanlı mevkidaşından, Gazze ve Batı Şeria'daki saldırıların sonlandırılması ve bölgeye insani yardımların sağlanması için İsrail üzerinde baskı kurulmasını talep etti. Ayrıca, Gazze'ye yardımların sadece Refah Sınır Kapısı'ndan değil, tüm sınır kapılarından yapılmasının önemi üzerinde durdu.

Gazze'nin Filistin'in ayrılmaz bir parçası olduğu vurgusu

Iştiyye, Gazze'nin bağımsız bir Filistin devletinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekerek, İsrail'in herhangi bir işgal ya da ayrım girişimini kabul etmeyeceklerini vurguladı. Başbakan, İsrail'in Gazze saldırıları ve Batı Şeria'daki kutsal mekanlara yapılan baskınlar, yerleşim birimi inşaatları, toprak gaspları, Yahudi yerleşimcilerin silahlandırılması ve Filistinlilere yönelik baskınlarla sistematik bir savaş yürüttüğünü ifade etti. Bu durum, bölgedeki gerilimin yoğunluğunu ve Filistin liderliğinin kararlı duruşunu gözler önüne seriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa