İsrail, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni kuşattı

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, “İsrail tankları Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni kuşattı. Ekiplerimiz hareket edemiyor ve yaralılara ulaşamıyor” denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 18:55
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 19:07
İsrail, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni kuşattı
MP
Mevlüt Peker Editör

17 Ekim’de İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine ABD yapımı MK-84 ile düzenlediği saldırıda 471 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Yaralı sayısı ise 28'i ağır 342 olarak açıklanmıştı. Hastane saldırısından kolaylıkla kurtulduğu gören İsrail, 28 Ekim akşamı Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin olduğu en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi’ni de hedef göstermiş ve ilerleyen günlerde Gazze’de bulunan çok sayıda hastaneye saldırı düzenleyerek sağlık hizmetlerinin çoğunda durmasına, geriye kalanlarında ise aksamasına neden olmuştu.

El Baptist Hastanesi’nde yarım bıraktığı eksiksiz katliamı tamamlamak isteyen işgalci ve terörist İsrail, bu kez de tanklarıyla hastaneyi kuşatarak sağlık ekiplerini hareket edemez hale getirdi.

Filistin Kızılayı açıklama yaptı

Filistin Kızılayı, İsrail tanklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni kuşatması sonucu bölgede mahsur kaldıklarını ve yaralılara ulaşamadıklarını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, abluka altında kalan hastane ve ekiplerin durumu detaylandırıldı.

Kızılay, kuşatma nedeniyle Gazze'nin kuzeyindeki yaralılara ulaşamama sorununa dikkat çekti. El-Ehli Baptist Hastanesi'ndeki ekiplerin, İsrail tanklarının kuşatması altında hareket edemediği ve bölgedeki acil yardım ihtiyacına müdahale edemediği belirtildi.

İsrail ordusunun Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda, bölgedeki hastanelerin büyük bir kısmı etkilendi. Yapılan saldırılarda, on binlerce sivilin sığındığı hastaneler hedef alındı, bazıları tahliye edilmeye zorlandı ve birçok hastane işgal edildi. Bu saldırılar sonucunda yüzlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail'in süregiden saldırıları nedeniyle, Gazze'deki toplam 35 hastaneden 25'i kullanılamaz hale geldi. Bu durum, bölgedeki tıbbi hizmetlerin ciddi şekilde aksamasına yol açarak, insani bir krize neden oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa