Yakıt bitti, Gazze’de tüm iletişim hizmetleri kesildi

Gazze Şeridi'nde yakıtın tamamen tükenmesi sebebiyle iletişim ve internet hizmetleri tamamen kesildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 19:46
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 19:51
Yakıt bitti, Gazze’de tüm iletişim hizmetleri kesildi
MP
Mevlüt Peker Editör

Filistin Telekomünikasyon Şirketi, Gazze Şeridi'nde enerji kaynaklarının tükenmesi nedeniyle sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin tamamen kesildiğini açıkladı. Bu durum, bölgedeki iletişim altyapısının ciddi şekilde etkilenmesine yol açtı.

Paltel Group ve Ooredoo Filistin gibi bölgede faaliyet gösteren telekomünikasyon şirketleri, enerji kaynaklarının tükenmesinin ardından iletişim hizmetlerinde yaşanan kesintilerle ilgili ayrı ayrı yazılı açıklama yaptı. Her iki şirket de bu durumdan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Uzun yıllardır İsrail'in ablukası altında olan Gazze Şeridi, kötü yaşam koşullarıyla mücadele ediyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yürüttüğü saldırılar, bölgedeki temel ihtiyaç maddelerinin yanı sıra iletişim hizmetlerinin de kesintiye uğramasına neden oldu.

Filistin İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı İshak Sedr, Mısır'a Gazze Şeridi yakınlarındaki iletişim istasyonlarının ve dolaşımın etkinleştirilmesi çağrısında bulundu. Sedr, 12 Kasım'daki açıklamasında ise Gazze Şeridi'nde yaşanan yakıt sıkıntısı nedeniyle 16 Kasım'da iletişim hizmetlerinin duracağını bildirdi. Bu durum, bölge halkının yaşamını daha da zorlaştıracağının bir göstergesi oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa