Yunanistan’da “İsrail yanlısı yanıltıcı haberlere” tepki

Yunanistan'da 233 gazeteci, Yunan basınının “İsrail lehine yanıltıcı haberler” yaparak kamuoyunu aldattığı gerekçesiyle imza kampanyası açtı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 20:14
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 20:17
Yunanistan’da “İsrail yanlısı yanıltıcı haberlere” tepki
MP
Mevlüt Peker Editör

Yunanistan'da bir grup gazeteci, medya kuruluşlarının İsrail ve müttefiklerinin yaydığı yanıltıcı haberleri tarafsızlık ilkesine aykırı bir şekilde yayımladığı iddiasıyla bir imza kampanyası başlattı. Yunanistan Komünist Partisinin (KKE) radyo kanalı "902.gr" üzerinden yapılan açıklamada, bu yayınların İsrail'in Filistinlilere yönelik eylemlerini "Terörle Mücadele" başlığı altında meşrulaştırmaya çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, Yunan Radyo ve Televizyon Kurumu ERT dahil olmak üzere, birçok medya kuruluşunun doğrulama yapmadan yanıltıcı haberlere yer verdiği ve bu haberlerin çoğunun hızla doğru olmadığının anlaşıldığı vurgulandı. Gazetecilerin asli görevinin bu tür yalanları okuyucularına sunmak olmadığı, doğru bilgi aktarmaları gerektiği üzerinde duruldu.

Bu kampanyaya şu ana kadar 233 Yunan gazeteci destek verdi. Kampanyayı destekleyen foto muhabiri Aris İkonomu, İsrail devletinin propaganda makinelerinin Filistinlilere yönelik saldırıları meşrulaştırmak için yanıltıcı haberler yaydığını belirtti. İkonomu, medya kuruluşlarının bu haberleri yalanlamalarına rağmen geniş kitleler üzerinde etkili olduğunu ifade etti.

İkonomu ayrıca, ERT'nin de haberlerinde İsrail propagandasına yer verdiğini ve Batı Şeria'daki Filistinlilere uygulanan baskıların göz ardı edildiğini dile getirdi. Gazeteciler, Hamas'ın eylemlerini yansıtırken, 75 yıllık işgal ve zulmü haklı gösterme çabasında olduklarını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa