BM Genel Kurul Başkanı: BMGK görevini yapmıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Başkanı Francis, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)'nin görevini yapmadığını bildirdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 20:20
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 20:25
BM Genel Kurul Başkanı: BMGK görevini yapmıyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) uluslararası barış ve güvenliği koruma görevinde yetersiz kaldığını açıkladı. BM Genel Kurulu'nda, Konseyin reformu üzerine düzenlenen oturumda konuşan Francis, BMGK'nin 1979'dan bu yana önemli bir değişiklik yaşamadığını belirtti.

Francis, dünya genelinde devam eden çatışma ve savaşlara dikkat çekerek, BMGK'nin reformunun aciliyetini vurguladı. Konsey içindeki bölünmelerin BM'nin bu sorunlar karşısında felç olmasına yol açtığını ifade etti. Ayrıca, yapısal reform olmaması durumunda BMGK'nin ve genel olarak BM'nin güvenilirliğinin sorgulanabileceğini söyledi.

Francis, kamu desteğinin azalmasının BM'nin kurumsal gücünü zayıflatacağı ve sonunda yok olabileceği konusunda uyardı. "Durağanlık, kaos kadar büyük bir düşman olabilir" diyerek, birlik içinde hareket etmenin önemine işaret etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa