Şifa Hastanesi’nde su ve yiyecek yok

Gazze'deki hükümeti, “İsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesi'nde su ve yiyecek yok, insanlar ölümle karşı karşıya” duyurusunda bulundu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 20:40
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 22:07
Şifa Hastanesi’nde su ve yiyecek yok
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail güçleri tarafından kuşatılan Şifa Hastanesi'nde bulunan 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi, hasta ve sağlık personelinin ciddi su ve yiyecek eksikliği nedeniyle ölümcül risk altında olduğunu duyurdu. Hükümete bağlı medya ofisinden yapılan açıklamada, hastanede yaşanan insani krizin detaylarına yer verildi.

Açıklamada, Şifa Hastanesi'nde su ve yiyecek gibi temel ihtiyaç maddelerinin bulunmadığı, 650'si hasta olmak üzere yaklaşık 7 bin kişinin bu koşullar altında yaşam mücadelesi verdiği belirtildi. İsrail güçlerinin hastanede bulunan araçları kullanılamaz hale getirdiği ve hastane personeli ile hastaların çıkışını engellediği ifade edildi.

Elektrik kesintileri ve kuvöz eksikliği nedeniyle hastanede bulunan çok sayıda prematüre bebeğin hayatını kaybetme riski altında olduğu da uyarıda bulunuldu. İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi'nde kazı ve denetlemeler yaptığı, ölenlerin naaşlarını bilinmeyen bir yere naklettiği bildirildi.

Hükümet, hastanenin İsrail ordusundan kurtarılması ve askeri varlığın sonlandırılması için uluslararası topluma baskı yapılması çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail'in "Şifa Hastanesi'nde silah bulunduğu" yönündeki iddialarının yalan olduğu ve hastanelerin askeri operasyonlar için kullanılmasına izin verilmeyeceği vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa