Kilisede 1 yılda 54 cinsel istismar!

İtalya Katolik Kilisesi, cinsel saldırı ve cinsel istismar vakaları ile ilgili raporunu yayımladı. 2022’de Kilise’de cinsel saldırı ve istismar mağduru olan 54 kişi var.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 21:25
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 21:32
Kilisede 1 yılda 54 cinsel istismar!
MP
Mevlüt Peker Editör

İtalya Episkoposlar Konferansı (CEI), ülkedeki Katolik Kilisesi'nde 2022 yılında cinsel istismar ve saldırıya uğrayan 54 mağdur olduğunu açıkladı. CEI'nin bu konuda yayımladığı ikinci rapor, geçtiğimiz gün kamuoyuna duyuruldu. Raporda, 54 mağdurun yaşları ve cinsiyetlerine dair detaylar paylaşıldı. 35 mağdurun 15-18 yaş aralığında olduğu, 44'ünün kadın olduğu ve 18 yaş üstü 17 yetişkinin cinsel saldırıya uğradığı belirtildi. Ayrıca, 4 yaş altında iki bebeğin de mağdur olduğu ifade edildi.

Rapor, istismar ve saldırı vakalarının yarısının kiliselerde, diğer yarısının ise okul, kamp veya kilise gruplarının toplantılarında gerçekleştiğini bildirdi. CEI Başkanı ve Bolonya Başpiskoposu Kardinal Matteo Zuppi, geçmişte bu konuda yaşanan örtbasın artık yapılmadığını savundu. Ancak, İtalyan Kilisesi'nin bu raporu bağımsız bir soruşturma komisyonu atamadan, mağdur ifadelerine dayanarak hazırlaması, bazı eleştirilere yol açtı.

İtalya'da çocuk istismarıyla mücadele eden Rete l'Abuso (İstismar Mağdurları Ağı) Derneği Başkanı Francesco Zanardi, raporu eleştirdi. Zanardi, raporda belirtilen ihbar sayısının, derneğe gelen ihbar sayısından daha az olduğunu ve ihbarların sivil makamlara bildirilmediği için "teyit edilemez" olduğunu belirtti. CEI'nin 2020-2021 dönemine ilişkin ilk raporunu da Zanardi, "kapsam olarak çok sınırlı" ve "saf propaganda" olarak nitelendirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa