Kassam Tugayları: 21 İsrail aracını imha ettik!

Filistin’in en büyük siyasi partisi Hamas’ın silahlı mücahit kanadı Kassam Tugayları, Gazze'deki çatışma noktalarında 21 işgalci İsrail askerî aracını imha ettiklerini duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
16 Kasım 2023 22:37
GÜNCELLEME
16 Kasım 2023 22:43
Kassam Tugayları: 21 İsrail aracını imha ettik!
MP
Mevlüt Peker Editör

Filistin’in en büyük siyasi partisi olan İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) silahlı mücahit grubu İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal altında bulunan Gazze'deki farklı çatışma noktalarında 21 işgalci İsrail ordusunun askerî aracını tamamen ya da kısmen imha ettiklerini, kuzeydeki Beyt Hanun'da da İsrail güçlerinin saklandığı bir binanın tamamen yıkıldığını bildirdi.

Kassam Tugayları, Telegram’da bulunan hesaptan yaptığı yazılı açıklamalarda, perşembe günü işgalci İsrail güçleri ile Kassam Tugayları mücahitlerinin girdiği çatışmaların ayrıntıları dair bilgiler verdi.

Kassam Tugayları’nın açıklamasında, Beyt Lahiya'nın batısına sızma girişiminde bulunan 5 İsrail cipinin, "Yasin 105" tanksavar füzesi kullanılarak hedef alındığına ve bunlardan 2'sinin imha edildiğine vurgu yapıldı.

Beyt Hanun'da ise bir binayı mevzi olarak kullanan ve burada saklanan işgalci İsrail askerlerinin de toplam 12 "Yasin TBG" füzesiyle vurulduğunu ve saldırı neticesinde binanın tamamen çöktüğü bilgisi verildi. Saldırı esnasında binada bulunan işgalci İsrail askerlerinin etkisiz duruma geldiği ya da yaralandığı aktarıldı.

Kassam Tugayları tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise sabahın erken saatlerinden bu tarafa çatışmaların yaşandığı bütün noktalarda 21 işgalci İsrail askerî aracının tamamen veya kısmen imha edildiği, hiçbirinin kullanılamaz duruma getirildiği kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa