Mücahitler 5 İsrail askerini tünelde havaya uçurdu

Kassam Tugayları mücahitlerinin Gazze’de bir tünelde İsrail işgal ordusu mensubu 5 askeri etkisiz hale getirdiği saldırının görüntüleri yayımlandı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
17 Kasım 2023 00:01
GÜNCELLEME
17 Kasım 2023 00:11
Mücahitler 5 İsrail askerini tünelde havaya uçurdu
MP
Mevlüt Peker Editör

Filistin’in en büyük siyasi partisi olan ve milli iradeden gelen tüm hakları İsrail tarafından ellerinden alınan Hamas'ın silahlı mücahit kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal altında tutulan Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da bir tünelin girişine bubi tuzağı kurduğu ve bir grup işgalci askerini bubi tuzağına çekip tüneli havaya uçurduğu anların yer aldığı bir video paylaştı.

Telegram’daki Kassam Tugayları'na ait hesaptan yayımlanan görüntülerde, Beyt Hanun'daki En-Nasr Camisi yakınlarında bulunan tünellerden birinin girişine mücahitler tarafından bubi tuzağı kurularak işgalci İsrail Mühendislik Birlikleri'nden bir askerî kuvvetin buraya çekildiği kaydediliyor.

Görüntülerde, askerlerden birinin kameraya önce ateş ettiği ardından yaklaşarak eline aldığı görülüyor ama görüntünün devamı bulunmuyor. Çünkü askerin dokunmasıyla birlikte bubi tuzağı kurulan kamera patlayarak görüntü kayıt ve aktarma özelliğini yitiriyor.

Kassam Tugayları, yayımlanan görüntülerin 10 Kasım Cuma günü düzenlenen operasyona ait olduğu, İsrail'in bu operasyonda 1’i subay olmak üzere 5 askerinin öldürüldüğünü itiraf ettiği bilgisini verdi.

İşgalci, insanlık ve savaş suçlusu İsrail tarafından bu görüntülere dair hiçbir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa