Heniyye: Bizim soluğumuz İsrail’inkinden uzun olacak

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "İsrail savaşın uzun soluklu olmasını istiyorsa, bizim soluğumuz onunkinden uzun olacaktır" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
17 Kasım 2023 00:24
GÜNCELLEME
17 Kasım 2023 00:27
Heniyye: Bizim soluğumuz İsrail’inkinden uzun olacak
MP
Mevlüt Peker Editör

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, direniş güçlerinin uzun soluklu bir savaşa hazır olduğunu ve Gazze'de İsrail'e karşı verilen mücadelenin stratejik dönüşümlere yol açtığını belirtti. Heniyye, bir video kaydında yaptığı açıklamada, Gazze'deki mücadeleye, İsrail'e karşı vurulan darbelere ve bunların sonuçlarına, Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)-Arap Birliği Ortak Olağanüstü Zirvesi'nde alınan kararlara değindi.

Direniş güçlerinin Gazze'de gösterdiği cesaret ve kahramanlığın örnek teşkil ettiğini vurgulayan Heniyye, direnişçilerin Allah'ın askerleri olarak nitelendirdiği kişiler olduğunu ve Allah'ın vaadini bu kişiler aracılığıyla gerçekleştireceğini ifade etti. Ayrıca, Batı Şeria'daki Filistinlilerin de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı mücadele ettiğini belirtti.

Heniyye, İsrail'in uzun süreli bir savaş istemesi durumunda, direniş güçlerinin bu savaşta galip geleceğini ve Kassam Tugayları ile direniş güçlerinin, işgalciyi Gazze'de yenilgiye uğratacağını dile getirdi. 41 günlük saldırılar sırasında Filistin halkının ve direniş güçlerinin, İsrail'in planlarını bozduğunu kaydetti.

Gazze'nin stratejik dönüşümlere kapı açtığını belirten Heniyye, Hamas'ın Filistin topraklarında kök saldığını ve İsrail ile müttefiklerinin Gazze'deki gerçekliği değiştiremeyeceğini vurguladı. Heniyye, Gazze'nin İslam aleminde örnek teşkil ettiğini ve abluka altında olmasına rağmen, stratejik dönüşümlere yol açtığını ifade etti.

İİT-Arap Birliği Ortak Olağanüstü Zirvesi'nde alınan kararların uygulanması çağrısında bulunan Heniyye, BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze'deki çatışmalara ara verilmesi talebine de değindi. Heniyye, saldırıların durması, sınır kapılarının açılması ve Filistin halkının haklarının tanınması konusunda İsrail'e uluslararası baskı yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Gazze'deki direnişin tüm İslam aleminin savaşı olduğunu ve Filistin topraklarının kurtulması için desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa