Gazze Şeridi geniş çapta açlıkla karşı karşıya

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'nde büyük bir gıda açığının söz konusu olduğunu ve buradaki halkın geniş çapta açlıkla karşı karşıya kaldığını bildirdi.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
17 Kasım 2023 08:50
GÜNCELLEME
17 Kasım 2023 06:35
Gazze Şeridi geniş çapta açlıkla karşı karşıya
HM
Haber Merkezi Editör

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programının (WFP) yaptığı yazılı açıklamaya göre, Gazze'deki çatışmanın başlangıcından bu yana gerekli gıda tedarikinin sadece yüzde 10'u sağlanabildi.

Gazze Şeridi'nde büyük bir gıda açığı ve geniş çaplı açlık tehdidinin olduğu vurgulandı.

Açıklamada halkın neredeyse tamamı, çaresiz bir şekilde gıda yardımına muhtaç durumda denildi.

Açıklama yapan WFP İcra Direktörü Cindy McCain ''Gazze'de yiyecek ve su tedariki neredeyse hiç bulunmuyor ve sınırdan gelen yardımların çok küçük bir kısmıyla yetinilmek zorunda kalınıyor. Kışın yaklaşması, güvensiz barınaklar ve temiz su eksikliği nedeniyle siviller açlıkla baş başa bırakılma riskiyle karşı karşıya.'' dedi.

Açıklamada, Gazze'deki yakıt sıkıntısının 130 fırında ekmek üretimini ciddi şekilde durma noktasına getirdiği ve aynı zamanda gıda yardımı da dahil olmak üzere insani yardım operasyonlarını sekteye uğrattığı belirtildi.

Refah Sınır Kapısı'nın 21 Ekim'de açılmasından bu yana Gazze'ye giren 1129 tırın sadece 447'sinin gıda malzemesi taşıdığı ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa