Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır Travel Expo Ankara'da konuştu

ATO Congresium'da 6.'sı düzenlenen ​Travel Expo Ankara'da konuşan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ankara turizmine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Amasra'da su perisi Afrodit heykeli bulunduğunu ve UNESCO’nun geçici miras listesine alındığını belirtti.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
17 Kasım 2023 15:11
GÜNCELLEME
17 Kasım 2023 15:35
Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır Travel Expo Ankara'da konuştu
HM
Haber Merkezi Editör

Ankara'da 6.'sı düzenlenen  Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (Travel Expo Ankara) ATO Congresium'da ziyaretçilere açıldı. 

Başkentin turizmini canlandırılmasına ilişkin değerlendirilmeler yapılan fuara çevre illerden belediye başkanları da katılım gösterdi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ankara Masasına konuştu.

Ankara’daki turizmi değerlendiren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Ankara’nın tarih anlamında ciddi bir potansiyeli var öne çıkarılması lazım” dedi.

Amasra'da yazın nüfusun yüzde 50'si Ankara'lı

Amasra’daki yaz nüfusunun kış nüfusuna göre 10 12 katına kadar çıktığını ve çoğu misafirin Ankara’dan geldiğini söyleyen Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır yaz sezonunda Amasra nüfusunun yüzde 50’den fazlasının Ankaralılar olduğunu belirtti.

Amasra’nın kültür ve tarih varlığı anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Amasra’da su perisi Afrodit heykeli bulunduğunu ve UNESCO’nun geçici miras listesinde olduğunu aktararak çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.

Türkiye’nin sevilen sanatçısı merhum Barış Akarsu hakkında konuşan Belediye Başkanı Çakır, Amasra’da bulunan Kültür Park'a rahmetli Hatice Akarsu’nun yaşadığı dönemde talep etmesiyle Barış Akarsu isminin verildiğini paylaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa