TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Başkanı Cevat Engin Şahin Ankara Masası'na konuştu

Travelexpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılan TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Başkanı Cevat Engin Şahin, Ankara'ya dair görüşlerini Ankara Masası'na anlattı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
17 Kasım 2023 16:09
GÜNCELLEME
17 Kasım 2023 16:37
TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Başkanı Cevat Engin Şahin Ankara Masası'na konuştu
HM
Haber Merkezi Editör

Başkent'in potansiyelini dünyaya tanıtmayı hedefleyen, Ankara Ticaret Odası (ATO), destekçisi olduğu ve Türkiye'nin turizm değerlerinin sergilendiği Travelexpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı ikinci gününde de devam etti. 

Ankara için çalışmalar devam ediyor

Fuara katılan TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Başkanı Cevat Engin Şahin, Ankara turizminin gelişmesi, istediğimiz noktaya gelmesi için seyahat acentalarına büyük bir yük bindiğini belirterek, "Öncelikle ilimiz destinasyon olması noktasında çalışmalarımız oluyor. Daha sonra hem yurt dışında hem yurt içinde fuarlarda veya başka mecralar üzerinden misafirlere ulaştırılması noktasında görevlerimiz oluyor. Türkiye 40 senedir turizm ivmesi içinde. Cari açığı kapatan, ürettiği hizmette dışarı bağımlı olmayan en önemli sektör turizm sektörü. Geçtiğimiz sene 50 milyar dolara yakın bir gelir elde eden bir sektör. Hem devlet hem halk açısından  çok kıymetli." ifadelerini kullandı.

Ankara için yapılan çalışmaları anlatan Şahin şöyle devam etti: "Ankara turizmi tek başına çok fazla yabancı misafire yönelik olmasa da iç pazarda gerçekten çok kıymetli çünkü Ankara Türkiye’nin başkenti. Anıtkabir’in, 1.-2. Meclisin, Hacı Bayram Veli’nin, kalesinin olduğu bir il. Bunun dışında çevresiyle de bir destinasyon. Özellikle yabancı misafirler için. Ankara’nın etrafında 2 saatlik bir çember çizdiğinizde bu çemberin içinde kalan noktalar Ankara ile pazarlandığında Ankara’yı da kıymetlendiren, kendi değerlerini de öne çıkartan yerler oluyorlar.

"Türkiye’ye giriş noktasının Ankara olması için uğraşıyoruz"

Eskişehir, Konya, Kayseri, Bolu şeklinde baktığımızda gerçekten Ankara’yı pazarlar ürün haline geliyorlar. Bizim çalışmamız bunları paket haline getirmek. Veya Ankara’da başlayan Anadolu turu, Kapadokya gezisi, Karadeniz gezisi amacımız. Yabancı turistlerin Türkiye’ye giriş noktası olarak Ankara’yı kullanması, burada 1-2 gün geçirmesi ve buradan Anadolu’ya geçmeleri konusunda çalışmalarımız oluyor.  Bu şekilde Ankara’yı pazarlamaya çalışıyoruz."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa