Nuray Mert kimdir?

Türk siyaset bilimci ve yazar olan Nuray Mert kimdir? BirGün gazetesinde yazarlık hayatına devam eden Nuray Mert nereli, kaç yaşında?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
18 Kasım 2023 10:32
GÜNCELLEME
18 Kasım 2023 10:36
Nuray Mert kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Nuray Mert, 1960 yılında Trabzon'da doğan Türk siyaset bilimci ve yazardır. Eğitim hayatına Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları'nda başlamış ve Boğaziçi Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve tarih alanlarında lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisansını aynı üniversitenin tarih bölümünde "Prens Sabahaddin ve Terakki Mecmuası" başlıklı teziyle yapmış, ardından siyaset bilimi bölümünde "Erken Cumhuriyet Döneminde Laik Düşünce" başlıklı çalışmasıyla doktor unvanını almıştır.

Boğaziçi Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde öğretim üyeliği yapmıştır. Nuray Mert ayrıca Virgül dergisi ile Radikal ve Hürriyet gazetelerinde yazılar yazmıştır.

Mert, 6 Mart 2011'de "Doğru bildiklerimizi özgürce yazamayacaksak, yazmanın anlamı yok!” başlıklı bir yazıyla basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamaları protesto etmek amacıyla köşesini boş bırakarak dikkat çekmiştir. Hürriyet gazetesindeki yazılarının arka sayfalarda yer almasını eleştirerek ayrılmış ve 22 Ocak 2011'de Milliyet gazetesinde yazmaya başlamıştır.

Ancak Milliyet'in internet sitesi, Nuray Mert'in yazılarını yayınlamamış, bu durumu sert bir dille eleştiren Mert, 2012 yılında Milliyet ile yollarını ayırmıştır. Daha sonra BirGün gazetesinde yazmaya başlamış ve 2013 yılından itibaren Cumhuriyet gazetesinde yazılarına devam etmiştir. Nuray Mert, şu anda Medyascope'da güncel siyasi gelişmeleri yorumlamaya devam etmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa