Aslı Aydıntaşbaş kimdir?

Türk gazeteci ve köşe yazarı olan Aslı Aydıntaşbaş kimdir? Cumhuriyet gazetesinde köşe yazmakta olan Aslı Aydıntaşbaş nereli, kaç yaşında?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
18 Kasım 2023 11:56
GÜNCELLEME
18 Kasım 2023 12:12
Aslı Aydıntaşbaş kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Aslı Aydıntaşbaş, 24 Şubat 1973 tarihinde İzmir'de doğan Türk gazeteci ve köşe yazarıdır. Eğitimini Robert College ve ABD'de Bates College'de tamamlamış, ardından New York Üniversitesi'nde gazetecilik ve Ortadoğu üzerine yüksek lisans yapmıştır.

Gazetecilik kariyerine Cumhuriyet gazetesinde başlamış, daha sonra Bosphorus Chronicle, Yeni Yüzyıl, NTV, Radikal, Sabah, Habertürk.com, Habertürk TV, Akşam ve Milliyet gazetesi gibi önemli medya kuruluşlarında köşe yazarlığı, muhabirlik, Washington temsilciliği ve Ankara temsilciliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bu süreçte yazıları The New York Times, The Wall Street Journal gibi uluslararası gazetelerde de yayımlanmıştır.

2011 Türkiye genel seçimleri için CNN Türk'te "Seçim Portreleri" adlı programı, TRT Türk'te "Küresel Nabız" ve Skytürk360'ta "Sıcak Temas" ile CNN Türk'te "Karşı Gündem" adlı televizyon programlarını sunmuştur. Ancak, Demirören Holding'in sahibi Erdoğan Demirören hakkında yazdığı bir yazı nedeniyle Milliyet gazetesindeki köşe yazarlığına son verilmiştir.

Aslı Aydıntaşbaş halen Cumhuriyet gazetesinde köşe yazılarına devam etmektedir. Özel hayatında ressam Figen Aydıntaşbaş'ın kızı, reklamcı Defne Aydıntaşbaş'ın kız kardeşi ve oyuncu Füsun Demirel'in yeğeni olarak bilinmektedir. 7 Ağustos 2007 tarihinde iş adamı Ekim Alptekin ile evlenmiş, ancak bir yıl sonra boşanmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa