Hasan Arat kimdir?

Türk spor yöneticisi, iş adamı ve eski profesyonel basketbolcu olan ve İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapma teklifinin lideri Hasan Arat kimdir? Beşiktaş Spor Kulübü'nün 35. başkanı seçilen Hasan Arat nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
04 Aralık 2023 09:30
GÜNCELLEME
04 Aralık 2023 10:02
Hasan Arat kimdir?
SM
Suat Mutlu

Türk spor yöneticisi, iş adamı ve eski profesyonel basketbolcu Hasan Arat, 27 Eylül 1959'da doğdu. İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapma teklifinin lideri olarak bilinen Arat, uluslararası alanda tanınmış bir isimdir.

Spor Dünyasında Liderlik

Arat, Mayıs 2012'de İstanbul'un Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Aday Şehir olarak kısa listeye alınmasının ardından Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı ve teklifin lideri olarak atanmıştır. İstanbul, 2020 Olimpiyatları için yapılan son tur oylamasında Tokyo'ya yenilmiş olsa da, Arat'ın liderliğindeki teklif, Türkiye'nin olimpiyat ruhunu canlandırmış ve genç nesillere ilham kaynağı olmuştur.

Arat'ın liderliğinin ardından, Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Komitesi üyeliği ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Pazarlama Komisyonu üyeliği gibi prestijli görevlere atanmıştır. Ayrıca, 2023 Avrupa Oyunları'nda EOC Koordinasyon Komisyonu Başkanı olarak görev alacak olması, Arat'ın spor yönetimindeki etkileyici kariyerini sürdürdüğünü göstermektedir.

Basketbol Kariyeri

Profesyonel basketbolculuk kariyerine Adana Demirspor'da başlayan Hasan Arat, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 5 yıl boyunca forma giymiştir. Ayrıca, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş ve Fenerbahçe altyapısında başladığı basketbol kariyerini Galatasaray'da jübile yaparak noktalamıştır.

İş Dünyasında Başarı

Arat, iş dünyasında da başarılı bir kariyere sahiptir. Novo Invest'in Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta, Dome Group'un Kurucusu ve Ortağıdır. Ayrıca, Beymen Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Eşi Simin ile birlikte İstanbul'da yaşayan Hasan Arat'ın Ali adında bir oğlu ve Zeynep adında bir kızı bulunmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa