Barış Yarkadaş kimdir?

Türk gazeteci, siyasetçi, yazar ve Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili seçilmiş olan Barış Yarkadaş kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
18 Kasım 2023 15:29
GÜNCELLEME
18 Kasım 2023 15:36
Barış Yarkadaş kimdir?
SM
Suat Mutlu

Türk gazeteci, siyasetçi ve yazar Barış Yarkadaş, 2 Ağustos 1974 tarihinde Kars'ın Susuz ilçesinde Zülfiye ve Rasim Yarkadaş'ın oğlu olarak dünyaya geldi. İlk öğrenimini ve orta öğrenimini Kars'ta tamamladıktan sonra, ailesiyle birlikte 1988 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesine taşındı. Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi'nde lise eğitimini tamamlayan Yarkadaş, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde ikinci lisans eğitimini tamamladı.

Üniversite yıllarında gazetecilik kariyerine adım atan Yarkadaş, Yeni Doğu, Güneş, Yeni İstanbul, Halkın Gücü gibi çeşitli yayın kuruluşlarında çalıştı. Ayrıca, TV 8'in kuruluş sürecine katkı sağladı ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin İstanbul Şube Başkanlığı'nı üstlendi. Star, Hürriyet Gazetesi gibi önemli medya kuruluşlarında görev aldı ve Gerçek Gündem adlı internet sitesini 2006 yılında kurdu. 2011 yılında Halk TV'de çalışmaya başladı.

2015 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilen Yarkadaş, 25 ve 26. dönemde parlamentoya giriş yaparak siyaset sahnesinde önemli bir rol üstlendi. 2018 seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmemesine rağmen, CHP'de olağanüstü kurultay çağrılarına destek verdi.

Barış Yarkadaş'ın kişisel yaşamında askerlik görevini Van'da tamamladığı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olduğu bilinmektedir. Ayrıca, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden aldığı ödüllerle de tanınan Yarkadaş, gazetecilik kariyeri ve siyasi katkılarıyla Türkiye medya ve siyaset dünyasında saygın bir isim haline gelmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa