Hürser Tekinoktay kimdir?

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Altyapısından yetişen futbol antrenörü Hürser Tekinoktay kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
18 Kasım 2023 15:37
GÜNCELLEME
18 Kasım 2023 15:47
Hürser Tekinoktay kimdir?
SM
Suat Mutlu

Türk futbol antrenörü Hürser Tekinoktay, 31 Temmuz 1960 tarihinde İstanbul'da doğdu ve Beşiktaş altyapısında yetişti. Marmara Koleji Fen Bölümü'nde eğitim aldıktan sonra, 1993-1994 sezonunda İtalya'nın Lazio Kulübü'nde staj yaparak aktif antrenörlük kariyerine adım attı. Yeni nesil antrenörlerden biri olarak Türkiye futbolunda önemli bir yere sahiptir.

Tekinoktay'ın antrenörlük kariyerinde, Beşiktaş'ta çalıştırdığı futbolcular arasında birçok A Milli, ümit millî ve genç millî oyuncu bulunmaktadır. Beşiktaş'ta görev aldığı dönemde yönettiği oyunculardan bazıları Yasin Sülün, Mesut Kumcuoğlu, Aydın Tuna, Tunç Kip, Savaş Kaya, Barbaros Yavaşoğlu, Yalçın Ayhan, Ali Cansun ve Nihat Kahveci gibi isimlerdir.

2000-2001 sezonunda bir dönem Nevio Scala'nın yardımcılığını yapan Tekinoktay, Beşiktaş'taki görevinden sonra Çanakkale Dardanelspor Teknik Direktörlüğü görevine getirildi. Bu dönemde Okan Koç, Tolga Seyhan, Gökhan Zan, Hasan Kabze gibi futbolcuların Süper Lig'e geçiş yapması ve millî takımlara gitmesiyle dikkat çekti.

Çanakkale Dardanelspor'da geçirdiği süreçte, takımın yaş ortalamasını 17'ye düşürerek Avrupa'nın en genç takımını oluşturmayı başaran Tekinoktay, aynı dönemde 6 kez haftanın takımı seçilmesine öncülük etti ve Türkiye Kupası'nda 16'ya kalmayı başardı.

Antrenörlüğünü üstlendiği oyunculardan Nihat Kahveci'nin İspanya'da, Tolga Seyhan'ın Ukrayna'da ve Hasan Kabze'nin Rusya'da Türk futbolunu temsil etmeleri, Tekinoktay'ın başarılarını perçinlemiştir. Aynı zamanda İtalyanca ve İngilizce bilen Tekinoktay, bir dönem Serpil Hamdi Tüzün'ün yardımcılığını üstlenmiştir.

Beşiktaş Başkanlık Seçimlerinde 2019 yılında Fikret Orman'a karşı mücadele etse de kaybeden Tekinoktay, Orman'ın görevden istifasının ardından tekrar başkanlığa aday oldu. Ancak yarışı Ahmet Nur Çebi ve Serdal Adalı'nın ardından 3. sırada tamamladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa