Ahmet Nur Çebi kimdir?

Transfer sezonu yönetim kararlarıyla, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı Mehmet Büyükekşi ile yaşadıkları fikir ayrılıklarıyla gündemde adından çokça söz ettiren Ahmet Nur Çebi kimdir, nerelidir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
18 Kasım 2023 15:50
GÜNCELLEME
18 Kasım 2023 16:01
Ahmet Nur Çebi kimdir?
SM
Suat Mutlu

Ahmet Nur Çebi 1959 yılında, Trabzon'da dünyaya gelmiştir. 

Babası (iş insanı)  Yaşar Kaptan Çebi, annesi Ayten Çebi'dir. Ayrıca Tayfun Çebi ve Arzu Efe adında 2 kardeşi vardır. 

Çocukluğu

Babası hem sanayici olduğundan hem de demir ve çelik ticareti yaptığından, işi gereği 1964 yılında Karabük'e göç ettiler.

Eğitimi

TED Karabük Koleji lisesinde, ortaöğretimini tamamlayan Çebi,  1983 yılında Marmara Üniversitesi Ekonomi Fakültesinden mezun oldu. Yurtdışında bu alanda bir buçuk yıl eğitim alan Ahmet Nur Çebi, askerliğini de 1985 yılında Ağrı Eleşkirt 29. Piyade Alayı'nda yedek olarak tamamladı.

İş insanı 

"Kaptan Demir Çelik, Çebi Denizcilik, Nur Gemicilik, Çebi Enerji ve Martaş Liman Tesisleri" Yönetim Kurulu Başkanlığı ile "Kaptan Şirketler Grubu" Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerini yürütüyor.

Başkanlığa doğru

2012 ve 2018 yılları arasında başkanlığındaki Beşiktaş kulübünün asbaşkanlık görevini yapan Çebi,  20 Ekim 2019'daki olağanüstü kongrede Beşiktaş başkanlığına aday olmuş ve 8644 oyun 5009'unu alarak yeni başkan seçilmişti.

Kupa üstüne kupa

Başkan olduktan 1 sene sonra, 2020-2021 sezonunda Beşiktaş'ın başına geçtikten sonra ilk Süper Lig kupasını kaldırmış, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası da olmak üzere bir sezonda üç kupa kazanmayı başarmıştı.

Yeniden başkan

29 Mayıs 2022 tarihinde yapılan Beşiktaş olağan seçimli genel kurulda yeniden seçilen Ahmet Nur Çebi ve ekibi  4423 oyun 2777'sini alarak 3 yıl için yeniden seçildi. 

Geçen transfer sezonu aldığı kararlar ile taraftarların büyük eleştiri odağı olmuştu. 

Ahmet Nur Çebi, şu anda başında olduğu Beşiktaş ile Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig'de hedeflerinde ilerlemeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa