Erdoğan, "50+1 şartının değişmesi isabetli olur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da gerçekleştirdiği kritik zirvenin ardından değerlendirmelerde bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Kasım 2023 16:20
GÜNCELLEME
18 Kasım 2023 16:44
Erdoğan, ''50+1 şartının değişmesi isabetli olur''
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'ya ziyarette bulundu.

Ziyaret sonrası Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Erdoğan, Almanya'daki kritik zirvenin ardından Türkiye'ye dönüş sırasında değerlendirmelerde bulundu.

"50+1 şartının değişmesi isabetli olur"

Yeni sivil anayasa ve yerel seçimler öncesi  "50+1 " kriterine ilişkinde açıklamalar yapan Erdoğan, "50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Yeni, sivil, kapsayıcı ve çağın gerekliliklerine tam uyumlu bir anayasayı Türkiye’ye kazandırmak, ulaşmayı arzu ettiğimiz en önemli hedeflerimizden biri." ifadelerini kullandı. 

 "İnşallah İsrail de kurtulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilgili konuştu. 

Netanyahu gidicidir, kurtuluyoruz diyen Erdoğan, "İnşallah İsrail de kurtulacak ondan, tüm dünya Yahudileri de kurtulacak. Şu anda kendi ülkesinde halkın yüzde 60-70’i Netanyahu’nun karşısında. Çünkü hem ülkesine hem dünyaya ciddi fatura ödetiyor. " dedi.

Sözlerine devam eden Erdoğan, " İsrail’in işlediği suçların peşini herkes bıraksa da biz bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Temennim Yunanistan'la ilişkilerimiz daha iyi olur" 

 Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in "Türkiye ile işbirliği şart" açıklamasına yorum yapan Erdoğan, "Yapacağımız işbirliği konferansıyla bunları konuşacağız. Temenni ederim ki aynen dediği gibi olur ve Yunanistan'la ilişkilerimiz daha iyi bir noktaya ulaşır. Yeni bir süreci temennim odur ki inşallah başlatırız." dedi. 

 "Avrupa Birliği'nin ön yargılı tutumu sürüyor"

 Avrupa Birliği'ne ilişkin sürecin ve Gümrük Birliği'nin de görüşmede ele alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Muhataplarımızla Avrupa Birliği'ne üyelik sürecimizin yeniden canlandırılması, vize muafiyeti ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi yönünde de olumlu gelişmeler beklediğimizi paylaştık. Fakat Avrupa Birliği'nin ülkemize karşı ön yargılı tutumu maalesef sürüyor. " ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa