ABB Başkanı Yavaş'tan Ankaralılara metro müjdesi

ATO Congresium'da 6.'sı düzenlenen ​Travel Expo Ankara'da Ankara Masası'nın konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralıların merakla beklediği metro projesine dair açıklama yaptı. Yavaş, " Mamak metrosunun temelini atıp diğerlerinin müjdesini de önümüzde dönem vereceğiz. " dedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Kasım 2023 17:32
GÜNCELLEME
18 Kasım 2023 17:58
ABB Başkanı Yavaş'tan Ankaralılara metro müjdesi
O
Onur Çetinkaya Editör

Travel Expo Ankara 3’ncü gününde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  Ankara Masası'nın konuğu oldu.

Ankara’da merakla beklenen havalimanına kadar olacak metroya ilişkin konuşan ABB Başkanı Yavaş, "Biz iş başına geldiğimiz zaman bizden önce metroların ulaştırma bakanlığına devredildiğini biliyorduk daha sonra Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığımız toplantıda bize sadece Mamak uzatma metrosu verildi. 8 kilometre onun da inşallah yakında ihalesi bitecek ve temelini atacağız. Çayyolu metrosu için şuana kadar 4 buçuk yılda 70 80 milyon kesilmesi gerekirken reel parayla 4 buçuk milyar lira para kesildi ve bugünlerde Çayyolu’nun borcu bitiyor. Ulaştırma Bakanlığı kendi projesini yaptığı Keçiören’den havalimanı metrosu için yazı yazdık biz yapalım dedik çünkü metro kredisi çok uzun vadeye yayılan krediler, eğer yarın bunu Ulaştırma Bakanlığı yapıp da yine ben olurum başkası olur belediyeler 3- 4 yılda tahsis edecekse gerçekçi bir yaklaşım değil o nedenle 2021 yılından itibaren yatırım programında ancak yapmıyorsunuz verin biz yapalım diye Ulaştırma Bakanlığına yazı yazdık ama ‘biz kendimiz yapacağız’ dediler biz de vermediler. Dolayısıyla elimizde kalan tek metro Mamak metrosu. Bunun yanında Ulaştırma Bakanlığı iznini aldığımız dikmen metrosunu şuan metrosu projesi hazırlanıyor.  Yaşamkent uzatmasının projesi hazırlanıyor. Bağlıca vardı ancak gelen talep üzerine Bağlıca’dan da Eryaman’a bağlayacak proje ihalesini yaptık. Bunlar bizim dönemimizde Eryaman hariç diğer projelerde bitirecek şekilde projelerini yaptık." ifadelerini kullandı. 

" Mamak metrosunun temelini atacağız"

Yavaş sözlerinin devamında,"Şuan’da sondajlar vuruluyor. Yerel halkla görüşülerek nerelerde durakların olması gibi konular tartışılarak bir hat çizilecek ve proje sonunda sonuçlandıktan sonra Ulaştırma Bakanlığına onayı üzerine bunlar ihale edilebilir duruma gelecek. Bir diğeri de yine Keçiören’den Kızılay’a giden metronun aynı zamanda Keçiören Ovacık’a kadar uzatma projesi de şuanda yapılıyor. Hiçbir proje yoktu bizim geldiğimizde tek projesi olan yer havaalanıydı onu da bakanlık biz yapacağız dediler. Dolayısıyla projeler de kolay yapılmıyor. İnşallah önce Mamak metrosunun temelini atıp diğerlerinin müjdesini de önümüzde dönem vereceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa