ABB Başkanı Yavaş turizm için atılacak adımları açıkladı

ATO Congresium'da 6.'sı düzenlenen ​Travel Expo Ankara'da Ankara Masası'nın konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da turizmi canlandırmak için atılacak adımlar bahsetti.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
18 Kasım 2023 17:59
GÜNCELLEME
18 Kasım 2023 18:30
ABB Başkanı Yavaş turizm için atılacak adımları açıkladı
HM
Haber Merkezi Editör

Travel Expo Ankara 3’ncü gününde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  Ankara Masası'nın konuğu oldu.

Ankara'nın turizmine ilişkin konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş ,"Önce tarihi değerlerinizi ortaya çıkaracaksınız gösterebilir hale getireceksiniz. Onu görmeyince tabi ki turist gelmez. Ankara’da deniz turizmi olmayacağı için termal sağlk, sağlık turizmi ve kültür turizminde öne çıkmak zorunda Bunun için önce göstereceğiniz kültürün altyapılarını yapmak suretiyle gelecek turistleri ağırlamaktan tutun gezecekleri yerler rota dahil bunların hazırlanması gerekiyor. diye konuştu.

"Kültür Bakanlığı onu da biz yapacağız dedi ama maalesef hiçbir çalışma yok"

Başkente getirecekleri yeni projelerden bahseden Başkan Yavaş, Ankara'lılar ve turistler için atılacak adımlardan şu şekilde bahsetti:

"Biraz önce de söyledim Kale’de tek hesap kaldı Hıdırlık Tepesi inşallah ona da başlıyoruz ağaçları filan alındı. Zaten Hacı Bayram tarafı aşağı yukarı ayağa kaldırılmıştı. Kale biterse zaman içeresinde bunu Hamamönü ile birleştirerek itfaiye meydanı da dahil kocaman bir alanı cumhuriyet dönemi eserleriyle beraber turistleri gezecek hale ve yayan gezecek hale getireceğiz inşallah. O zaman mutlaka inanıyorum ki turistler gelir çünkü geldiği zaman kendi tarihi ile ilgili bir şeyler görmek isteyecektir. onları önce göstermemiz lazım. İki tane eksiğimiz var birisi Roma Hamamları vardı bize verilmişti, daha önceden büyükşehire verilmişti ancak onu Kültür Bakanlığı kendine aldı henüz bir çalışma yok. Bir de Hasanoğlanda’ki köy enstitüsünün de projesi yapıldı tam ihale aşamasındayken Kültür Bakanlığı onu da biz yapacağız dedi ama maalesef hiçbir çalışma yok. Onları da eğer Kültür Bakanlığı bir an evvel yaparsa Ankara daha da zengin bir hale gelecek."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa