Gordon Milne kimdir?

Uzun yıllar Beşiktaş'ın teknik direktörlüğünü yapan ve Türkiye'de ayrıca Bursaspor ve Trabzonspor'un da teknik adamlığını yapmış olan Gordon Milne kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
19 Kasım 2023 11:24
GÜNCELLEME
19 Kasım 2023 11:49
Gordon Milne kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Gordon Milne, 29 Mart 1937 tarihinde İngiltere'de dünyaya geldiİngiliz eski futbolcu ve teknik direktördür. Uzun yıllar Beşiktaş'ın teknik direktörlüğünü yapan Milne, Türkiye'de ayrıca Bursaspor ve Trabzonspor'un da teknik direktörlüğünü üstlenmiştir.

Milne, futbolculuk kariyerine Preston North End, Liverpool ve Blackpool gibi takımlarda başarılı performanslar göstererek devam etmiştir. Liverpool'da forma giyerken lig şampiyonluğu yaşamış, ancak sakatlıklar nedeniyle bazı önemli maçlarda yer alamamıştır.

Teknik direktörlük kariyerine Wigan Athletic ile başlayan Milne, daha sonra İngiltere genç millî takımını çalıştırmış ve Coventry City, Leicester City gibi takımlarda görev almıştır. 1987'de Beşiktaş'a transfer olan Milne, üç sezon üst üste Türkiye şampiyonluğunu kazandırmış, ancak Avrupa'da başarı elde edememiştir.

Daha sonra Japonya'nın Nagoya Grampus takımını çalıştıran Milne, Türkiye'ye dönerek Bursaspor ve Trabzonspor'un başında görev almıştır. Beşiktaş'a sportif direktör olarak geri dönen Milne, kısa süre sonra görevinden ayrılmıştır.

Son olarak, Beşiktaş ile yaşadığı mali anlaşmazlık nedeniyle dava açan Milne, kulüpten alacağı olan miktarı tahsil etmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa