Mehmet Özdilek kimdir?

Ofansif orta saha mevkiinde forma giymiş ve Şifo Mehmet lakabıyla tanınmış Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör olan Mehmet Özdilek kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
19 Kasım 2023 13:36
GÜNCELLEME
19 Kasım 2023 13:46
Mehmet Özdilek kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

1 Nisan 1966, Samsun doğumlu Mehmet Özdilek, Türk eski millî futbolcu ve başarılı teknik direktördür. "Şifo Mehmet" lakabıyla tanınan Özdilek, 13 yıl boyunca Beşiktaş'ta forma giydi.

Futbolculuk Kariyeri: Samsun Ladikspor'da amatör düzeyde başlayan kariyeri, Şifo'nun 1987-88 sezonunda Beşiktaş'a transfer olmasıyla büyük bir ivme kazandı. Beşiktaş'la 4 kez lig şampiyonluğu yaşayan Şifo Mehmet, Türk futbol tarihinde en çok gol atan yerli orta saha oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor. 1991-92 sezonunda, Beşiktaş'ın namağlup şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Ayrıca, Şifo Mehmet'in 130 golle Beşiktaş'ın en skorer oyuncusu olması dikkat çekici.

Teknik Direktörlük Kariyeri: Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra, Mehmet Özdilek teknik direktörlük alanında da adından söz ettirdi. Gençlerbirliği, Antalyaspor, Çaykur Rizespor gibi takımları çalıştıran Özdilek, özellikle Gençlerbirliği'ni 5. sıraya taşıyarak başarılı bir performans sergiledi.

Son Gelişmeler: Şu anda, 2018'den beri BB Erzurumspor'un teknik direktörlüğünü üstlenen Mehmet Özdilek, kariyerindeki deneyim ve başarılarını futbolculuk ve teknik direktörlük alanlarında sürdürmekte.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa