İnanç Konukçu kimdir?

Zengin kariyeri ve çok yönlü oyunculuğuyla Türkiye'nin önde gelen oyuncularından biri olarak tanınan İnanç Konukçu kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
19 Kasım 2023 14:57
GÜNCELLEME
19 Kasım 2023 15:23
İnanç Konukçu kimdir?
SM
Suat Mutlu

Türk oyuncu Dağıstan İnanç Konukçu, 10 Kasım 1985 tarihinde Ankara'nın Keçiören ilçesinde dünyaya geldi. Diyarbakırlı kökenlere sahip olan sanatçı, Ankara'da doğup büyüdü.

Kariyerine 2005 yılında "Karanlıktaki Umut" adlı dizide başlayan Konukçu, oyunculuk yeteneği ile dikkatleri üzerine çekti. Ancak gerçek çıkışını 2010-2013 yılları arasında Star TV'de yayımlanan "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" dizisinde canlandırdığı Hayalet karakteri ile yaşadı. Bu karakter, Konukçu'ya geniş bir hayran kitlesi kazandırdı ve dizinin 3 sezon boyunca 96 bölüm süren başarılı bir serüven olmasında önemli bir rol oynadı. Ayrıca, "Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm" ve "Behzat Ç. Ankara Yanıyor" filmlerinde de Hayalet karakterini başarıyla canlandırdı.

2013-2015 yılları arasında atv'de yayımlanan "Kaçak" dizisinde Doktor Nazmi karakteriyle ekranlara dönen Konukçu, 2015 yılında "Kasap Havası" filmiyle sinema dünyasında da adından söz ettirdi.

Oyunculuğundaki çeşitliliği 2016-2018 yılları arasında gösteren Konukçu, "Dar Elbise," "Kaçma Birader," "Kırlangıç Fırtınası," ve "Adı: Zehra" gibi projelerde farklı karakterlere hayat verdi.

2019-2020 yıllarında "Vurgun," "Behzat Ç.," ve "Nasipse Adayız" gibi dizilerde rol alan Konukçu, bu süreçte "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi"nin 4. sezonunda tekrar Hayalet karakterini canlandırdı. Aynı dönemde "Nasipse Adayız" filminde de yer aldı.

2021 yılında Exxen'de yayımlanan "Hükümsüz" dizisinde Sami Ören karakteriyle ve "Doğduğun Ev Kaderindir" dizisinde Meto karakteriyle konuk oyuncu olarak karşımıza çıkan Konukçu, aynı yıl atv'de yayımlanan "Kalp Yarası" dizisinde Sinan Sancakzade karakterini başarıyla canlandırdı.

2022 yılında atv'de yayımlanması planlanan "Ben Bu Cihana Sığmazam" dizisinde Ethem Marna karakterini canlandıracakken, "Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi" dizisinin çekimleri ile çakışması nedeniyle projeden ayrıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa