İsrail üretiyor, DMM çürütüyor!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail propaganda hesapları tarafından üretilen dezenformasyonları bir bir çürütüyor.
Mevlüt Peker
|
19 Kasım 2023, Pazar - 23:46
İsrail üretiyor, DMM çürütüyor!

İsrail bu kez de bir Malezya dizisinden görüntü kullanarak, “Filistinliler sahte video üretiyor” dezenformasyonu üretti. Dizideki görüntüde yoğun bakımda yatan hasta rolündeki oyuncunun tıbbi cihaz bağlantılarının yanlış yapıldığı görülüyor. İsrail bu görüntüleri kullanarak, “Filistinliler sahte videolar üretiyor, tıbbi cihaz bile yanlış bağlanmış” demişti. DMM ise bu görüntülerin bir Malezya dizisine ait olduğunu hatta dizi yayınlandığında Malezya basınının da görüntüdeki hatayı yakalayarak eleştiride bulunduğunu ortaya çıkardı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail tarafından yayılan "Filistinliler sahte videolar üretiyor" iddiasını yalanladı. Merkez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail propaganda hesapları tarafından paylaşılan bir videonun gerçeği yansıtmadığını belirtti. Videoda, hastanede yatan bir adamın görüntüsüyle ilgili iddiaların doğru olmadığı ifade edildi.

Videonun aslı Malezya dizisinden

Açıklamada, söz konusu videonun, tıbbi cihazların yanlış kullanıldığı bir sahne içerdiği ve İsrail propagandasını yayan hesapların bu görüntüleri "Filistinliler sahte görüntü kurguluyor" iddiasıyla paylaştığı belirtildi. Yapılan detaylı araştırmalara göre, görüntülerin aslında bir Malezya dizisinden alındığı ve bu sahnenin 2019 yılında Malezya medyasında eleştirilere konu olduğu tespit edildi. Bu bulgu, İsrail tarafından yapılan iddiaların asılsız olduğunu gösterdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2110751/israil-uretiyor-dmm-curutuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.